Leerlingen werken aan klantopdracht

VMBO'ers pimpen handdoekautomaten

Winnaars covers handdoekautomaten

Je kent ze wel: de automaten met een handdoekrol, die op het toilet hangen. Bij SintLucas benutten we alle platte vlakken om creatief werk op te presenteren. Daarom kregen alle vmbo-leerlingen aan het begin van het schooljaar de vraag om een ontwerp voor de cover van zo’n automaat aan te leveren. Opdrachtgever was de facilitaire dienst van SintLucas met CWS en Sanimood, de leveranciers van de automaten.

Het thema van de opdracht luidde ‘Welke rol kies jij?’. Een jury, die bestond uit vertegenwoordigers van SintLucas, CWS en Sanimood, beoordeelde alle inzendingen. De juryleden waren onder de indruk van het niveau. Ellis Verwer, hoofd facilitaire dienst bij SintLucas: “Ik vond het overweldigend wat leerlingen gemaakt hebben. Als ondersteunende dienst krijg je niet altijd mee waar leerlingen en studenten mee bezig zijn. Maar als je dan dit ziet, weet je weer dat je op een creatieve school werkt.” Er werden acht ontwerpen uitgekozen en die sieren nu op beide locaties van SintLucas de toiletten. De creaties zijn heel verschillend van kleur, ontwerp en stijl. De diversiteit van de leerlingen is terug te zien in het eindresultaat van de covers.

Hieronder op de foto zie je de leerlingen met hun cover. De foto is gemaakt door Joris Robben.
De winnaars op een rijtje: (voorste rij vlnr) Belen, Joleijn, Floyd, (achterste rij vlnr) Anna, Nienke, Merel en Sam. Lieve ontbreekt op de foto