Gelijke kansen voor het mbo

Dit thema stond centraal tijdens de conferentie ‘samen voor het mbo’ van de gemeente Eindhoven. In ons schoolgebouw kwamen studenten, onderwijsinstellingen, vooraanstaande vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de overheid samen in actie door het gesprek te voeren. Dat studenten hier waarde aan hechten, was terug te zien in de hoge opkomst.

Ruim 700 mbo-studenten uit Eindhoven vulden voorafgaand aan het event een enquête in. Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat zij verschil ervaren ten opzichte van hun hbo- of wo studiegenoten als het gaat om aangenomen worden voor een stage, voordelen in sportmogelijkheden, OV, vinden van een studentenkamer, deelname aan de introductieweek, etc. Daar moet nú verandering in komen.

Tijdens de conferentie werden belangrijke onderwerpen besproken in zowel centrale panelgesprekken als in kleinere groepen met onder andere burgemeester van Gemeente Eindhoven Jeroen Dijsselbloem, wethouder Monique Esselbrugge, Arianne Bijma, Rob Bloks, Lianne Savelberg – van den Wittenboer en Adnan Tekin.

Dit initiatief van de gemeente, is georganiseerd in samenwerking met De Rooi Pannen, Summa College en SintLucas. Met de opgedane inzichten gaat de gemeente Eindhoven actief aan de slag om beleid te ontwikkelen dat de komende tijd de kansengelijkheid voor mbo-studenten in Eindhoven aanzienlijk moet vergroten.

Studio040 besteedde een item aan dit belangrijke event.

Bekijk het nieuwsitem op Studio040Bekijk het nieuwsitem op Studio040