Gebouwen

Onze inspirerende leer- en werkomgevingen

SintLucas biedt toonaangevend onderwijs. De kwaliteit van de leer- en werkomgeving is hiervoor een belangrijke randvoorwaarde. SintLucas streeft ernaar een inspirerende omgeving te zijn waarin kennisdelen en ontmoeten centraal staan.

Inspirerende werkomgeving

SintLucas streeft ernaar een inspirerende omgeving te zijn waarin leerlingen, studenten, medewerkers zich maximaal kunnen ontwikkelen en externen graag komen voor samenwerking. Een fijne plek met goede studiemogelijkheden, faciliteiten en ruimtes om elkaar te ontmoeten en kennis te delen.

SintLucas beschikt over:

  • 4 Gebouwen in Boxtel, met daarin ateliers, een digitale werkplaats en ambachtelijke werkplaats;
  • 1 Gebouw midden op Strijp-S in Eindhoven met daarin de Makerspace, theater en (foto)studio’s;
  • Ruimten in het Microlab tussen andere bedrijven.

Net als het onderwijs blijven de gebouwen veranderen, passend bij de wensen en eisen van deze tijd. Ook als het gaat om duurzaamheid blijven we doorontwikkelen. We willen morgen niet hetzelfde blijven doen als vandaag.

Boxtel

In Boxtel vind je de ateliers en onderwijsruimtes voor onze ambachtelijke, creatieve opleidingen: Ruimtelijk vormgeven en Vormgeven en ambacht.

Eindhoven

In Eindhoven ligt de school op Strijp-S, de urban en culturele hotspot van Eindhoven. Hier vind je de creatieve, technische opleidingen en SintLucas vmbo.

Net als het onderwijs blijven de gebouwen veranderen, passend bij de wensen en eisen van deze tijd.

Samenwerking

Samenwerken met het werkveld vinden we belangrijk voor de ontwikkeling van onze studenten, leerlingen en medewerkers. De gebouwen lenen zich goed voor kennisevents, exposities, lezingen of andere events waarbij ontmoeten en kennisdelen centraal staan. Zowel in Boxtel als in Eindhoven hebben we een fijne tuin waar iedere zomer evenementen worden georganiseerd. In Eindhoven werken we bijvoorbeeld samen met Natlab tijdens de buitenfilms, in Boxtel met Podium Boxtel of het jaarlijkse event ‘Proeftuin’.

Onderwijs tussen bedrijven

Sinds het schooljaar 2022-2023 studeren er ongeveer 250 creatieve talenten in het Microlab in ruim 900 vierkante meter. De richtingen ‘Crossmedia vormgeving en ‘Creative technologies’ hebben zich hier voor de komende paar jaar gevestigd. Een bewuste keuze, om het onderwijs en het werkveld nog beter aan elkaar te verbinden. Het Microlab wordt ook gebruikt voor alle trainingen en cursussen van NEXT by SintLucas.

Muurschildering Flow

Kaspar van Leek en Niels van Swaemen van Studio Giftig toverden de grijze muur die je ziet als je ons terrein op komt lopen in Boxtel om tot een kleurrijke muurschildering genaamd “Flow”.

Omdat wij ook aan de buitenkant van ons gebouw graag willen laten zien wat voor school wij zijn hebben we gekozen voor deze schildering die de essentie van onze opleidingen: creativiteit, technologie en ambacht verbeeldt. Studio Giftig heeft samen met studenten, medewerkers en Happy Cactus (marketingbureau) het ontwerp gemaakt. Er werd gekozen voor Studio Giftig omdat Niels oud-student is. Hij volgde de opleiding bij het Grafisch Lyceum in Eindhoven. De muur is veertig meter lang en op het hoogste punt 6,70 meter hoog. Het kostte Kaspar en Niels twee weken en 150 spuitbussen om de gigantische muurschildering op de zijgevel te spuiten.

Bekijk hier de making ofBekijk hier de making of

CREATIVITEIT

CREATIVITEIT

CREATIVITEIT

CREATIVITEIT

CREATIVITEIT