Oriënteren

Studiekeuze

Een opleiding kiezen doe je niet zomaar. Het is daarom belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Hoe kom je erachter of een opleiding van SintLucas bij jou past?

Welke opleiding past bij jou?

Dromers, denkers, ontwerpers, makers: ze beginnen allemaal bij SintLucas. Maar wat voor type creatief talent ben jij eigenlijk? Doe de test en ontdek welke SintLucas mbo-opleiding het beste bij jou past. De SintLucas Interessetest is geen beroepskeuzetest. De test helpt jou ontdekken welke opleiding van SintLucas het beste past bij jouw interesses.

Start de interessetestStart de interessetest

Doe ervaring op

Om erachter te komen welke opleiding/beroep bij je past kun je het beeste zelf ervaring opdoen. Mocht je iemand kennen die in de creatief-technische sector werkt, vraag dan of je een dag mee mag lopen.

Studeert een vriend of vriendin van je al bij SintLucas? Stel dan al vragen over de ervaringen met de opleiding.

Natuurlijk kunnen je docenten en ouder(s)/verzorger(s) je ook helpen om erachter te komen wat bij je past en welke opleiding misschien aansluit bij jouw interesses.

Bezoek open dagen

Heb je een opleiding gevonden die bij je past? Bezoek dan een van onze open dagen/avonden Tijdens open dagen kom je alles te weten over onze school en onze mbo-opleidingen in Boxtel en Eindhoven. Loop door de school, proef de sfeer en stel al jouw vragen aan docenten en studenten. Ook zie je studenten aan het werk zodat je ook een idee krijgt van de opdrachten die je bij de verschillende opleidingen zou kunnen krijgen. Bekijk voor de actuele open dagen de agenda op onze website.

Aanmelden open avond MBOAanmelden open avond MBO

Loop een dagje mee

Wil jij een dag meelopen met de opleiding naar jouw keuze? Meld je dan aan voor een meeloopdag en kom onze creatieve vakschool zelf ervaren. Tijdens het schooljaar organiseren we meeloopdagen waarvoor je jezelf kan inschrijven. Je krijg die dag een kijkje bij de opleiding, waar studeer je, welke opdrachten krijg je en hoe ziet een schooldag eruit? Een leuke dagdeel waarin je echt kennismaakt met de opleiding. Zien we jou snel bij een van onze meeloopdagen? Schrijf je in via onderstaande link!

Inschrijven meeloopdagInschrijven meeloopdag

Wil je niks missen? Volg SintLucas dan op Instagram, YouTube, Facebook, LinkedIn of X en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van SintLucas!

Informatie aanvragen

Ben jij benieuwd naar een van onze mbo opleidingen? Vraag dan de brochure aan van de opleiding waarvan jij meer informatie van wilt ontvangen of vraag een algemene brochure aan. Deze informatie krijg je binnen enkele dagen thuisgestuurd.

Brochure aanvragenBrochure aanvragen

Voor havisten en vwo'ers

Volg jij een havo- of vwo-opleiding en heb je interesse in een creatieve opleiding, dan biedt SintLucas interessante mogelijkheden. Zo ben je met een overgangsbewijs van havo/vwo 3 naar havo/vwo 4 of als je jouw havo/vwo 4 hebt afgerond, maar je wil je opleiding niet afmaken, toelaatbaar bij alle mbo-opleidingen van SintLucas.

Heb jij jouw havo/vwo diploma al? Dan kun je de opleidingen Mediavormgeven en Ruimtelijk vormgeven versneld in drie in plaats van vier jaar afronden.

Lees meerLees meer

Meer informatie