Missie, visie en strategie

Creating
opportunities

Creating opportunities is de brede vertaling van onze missie en visie. Onze belofte. We creëren kansen om toekomstdromen waar te maken. Niet alleen voor leerlingen en studenten. Ook voor medewerkers, bedrijven en andere partners. En we verwachten dat zij dat zelf ook doen voor anderen.

Waar staan wij voor?

SintLucas begeleidt creatieve talenten naar een mooie toekomst en draagt daarmee bij aan creativiteit in de samenleving.

Waar gaan wij voor?

Bij SintLucas zien we elke dag wat creativiteit oplevert. En dat gaat verder dan het maken van mooie producten. Creativiteit betekent nog meer. Creativiteit stelt mensen namelijk in staat om niet alleen te creëren maar ook te innoveren. En innovatie is hard nodig om de complexe vraagstukken die op onze samenleving en organisaties afkomen het hoofd te bieden. Vraagstukken die niet op te lossen zijn door morgen hetzelfde te blijven doen als vandaag. In het betekenisvol maken van creativiteit wil en kan SintLucas een belangrijke rol spelen.

Wat drijft ons?

We werken samen in een cultuur waarin de kernwaarden groei, eigenheid, zelfvertrouwen, trots en plezier de basis vormen. Deze kernwaarden zijn het fundament voor ons gedrag.

Groei
Groei is wat ons drijft. Steeds meer kunnen, durven en begrijpen. Jezelf uitdagen en elkaar stimuleren horen daarbij. Maar ook gewoon nieuwsgierig zijn. Even stilstaan om helderheid te krijgen. Jezelf verwonderen en nieuwe dingen willen uitproberen. Als je goed kijkt, zie je overal kansen om te groeien.
Eigenheid
Anders mogen zijn. Anders durven zijn. Ontdekken wat je wilt. SintLucas wil een school zijn waar je jouw persoonlijke talenten optimaal kunt ontwikkelen. Waar je dingen op jouw manier kunt doen. Zodat je jezelf herkent in het werk dat je maakt. En je een eigen plek verovert in de creatieve wereld.
Plezier
Als je plezier hebt in wat je doet, dan gaat het bijna vanzelf. Doe dus zoveel mogelijk dingen waar je hart sneller van klopt. Het liefst samen met anderen. Want samen met plezier ergens aan werken is nog leuker en je bereikt vaak meer.
Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen is een kostbaar juweel. Het brengt je daar, waar je heen wilt. Het laat je dingen doen, die je nooit eerder deed. Dus koester het. En laat het door niets of niemand afpakken. Als je gelooft in jezelf kan niets je tegenhouden.
Trots
Wij zien je graag trots op jezelf en op anderen. Want dat betekent dat je goed bezig bent. Dat je je talenten ontwikkelt. Dat je geniet. Trots is een krachtige drijfveer. Het geeft je de energie om ergens voor te gaan. En de motivatie om door te zetten als je nog een weg te gaan hebt.
Visie 2027 Creating Opportunities

‘Waar anderen stoppen, gaan wij door. Dromers, denkers, ontwerpers, makers; ze zijn allemaal hier. We leren jou zien wat nog geen vorm heeft, bouwen wat nog niet bestaat. Dit is een plek om te leren, te ondernemen, te maken.’

Visie2027 Creating Opportunities

In de veranderende wereld speelt creativiteit een belangrijke rol. De behoefte aan creatieve denkers en makers is groot. Bij SintLucas staan we samen voor toonaangevend onderwijs. We begeleiden onze leerlingen en studenten met hun creatieve talent naar een succesvolle toekomst en maken creativiteit van betekenis voor de maatschappij. SintLucas heeft de Visie2027 Creating Opportunities gelanceerd die inspireert, en ons verhaal vertelt wie we zijn en waar we met ons mooie vmbo en mbo naar onderweg zijn!

Lees meerLees meer