Nieuwe samenstelling raad van toezicht

“SintLucas creëert kansen voor leerlingen, studenten én haar omgeving en het is een eer om hier een bijdrage aan te mogen leveren.”

SintLucas heeft op 27 juni een nieuwe voorzitter, Huub Dekkers, en twee nieuwe leden, Geertje Pruijsers en Paul van Nunen, in de raad van toezicht benoemd. De vacatures zijn ontstaan doordat zowel voorzitter Gerdy Harteveld als Harry Puts (lid), de maximale twee termijnen van vier jaar hebben bereikt. Omdat SintLucas al langer de behoefte had om nog beter in verbinding te staan met de omgeving, is besloten een extra lid aan de raad toe te voegen. De hoge kwaliteit van de beschikbare kandidaten maakte het mogelijk deze behoefte in te vullen. Naast de nieuwe toezichthouders maken Mathieu Weggeman (hoogleraar Organisatiekunde TUe/zelfstandig bestuursadviseur), Edwin Jansen (bestuurder Trudo) en Paula Willemse (mede-eigenaar IVA Onderwijs) deel uit van de raad van toezicht.

Huub Dekkers is algemeen directeur/bestuurder van taleninstituut Regina Coeli en een ervaren toezichthouder. Als oud-bestuurder van CINOP, een onderwijskundig advies- en onderzoeksbureau, heeft hij een groot netwerk binnen mbo-land. Geertje Pruijsers is directeur marketing en communicatie en beschikt over ruime ervaring als toezichthouder. Ze heeft een groot netwerk van creatieve instellingen, ook op het gebied van betekenisvolle creativiteit. Als directeur Brainport Development kent Paul van Nunen als geen ander de omgeving van SintLucas, met de kansen en uitdagingen die er liggen. Daarnaast heeft Paul als oud-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) een groot netwerk in Den Haag.

André Gehring, bestuurder SintLucas: “We zijn er trots op dat we weer een mooi palet van toezichthouders hebben. We vonden het bij de keuze belangrijk dat we in brede zin de verbinding met de omgeving versterken, zowel met Brainport, het onderwijs als met de creatieve sector. We vertrouwen erop dat wij met hen onze missie kunnen blijven waarmaken: SintLucas begeleidt creatieve talenten naar een mooie toekomst én draagt daarmee bij aan betekenisvolle creativiteit in de veranderende samenleving”.

Huub, voorzitter raad van toezicht: “Creativiteit helpt mensen creëren en innoveren. Onze samenleving kent vele complexe vraagstukken en het is juist de betekenisvolle creativiteit die ons in staat stelt deze vraagstukken op te lossen. SintLucas creëert kansen voor leerlingen, studenten én haar omgeving en het is een eer om hier een bijdrage aan te mogen leveren”.