Ben jezelf! Met deze boodschap zetten onze talenten van Podium- en evenemententechniek de Vestedatoren in gekleurd licht. Zij hebben Rainbow niet voor niets bedacht. Regenboogvlaggen laten onze diversiteit zien in gender, ras en alle andere manieren waarop we verschillen. En zoals studenten zelf zeggen: ‘Omdat je op het SintLucas jezelf mag zijn!’

Het project heeft de GLOW Talent Publieksprijs 2022 gewonnen. Dankbaar om te zien dat het publiek de boodschap achter Rainbow omarmt en bijzonder dat we de meeste stemmen ontvingen.

Studenten op pad

Onze creatieve talenten namen de award niet zelf in ontvangst. Een podium- en evenemententechnicus werkt in het weekend… Dus zelfs op hun eigen shinemoment zijn ze anderen in het zonnetje aan het zetten voor onze samenwerkingspartners.

Toelichting show

Studenten vertellen over hun idee: “De show start aan beide zijdes van de Vesteda met een regenboog. De shows zijn anders, maar het thema van de regenboog blijft hetzelfde. Dat is wat elkaar verbindt.  Hoewel de twee zijdes een andere weg inslaan, we maken hiermee duidelijk dat iedereen gelijk is, ondanks de verschillen.

Het verhaal aan de zijde van Coöperatie DELA gaat over de keuzes die jij maakt.
Jij bent het middelpunt. De keuzes die jij maakt, zijn belangrijke stappen in jouw leven. Ze maken je tot wie je bent. Soms is het lastig om te weten welke keuzes de juiste zijn. Doe waar jij fijn bij voelt en laat de mening en invloed van anderen los.

Het verhaal aan de stadszijde gaat over samenzijn en accepteren van verschillen.
Help elkaar om onszelf te kunnen zijn. Steun anderen en help waar nodig: het maakt niet uit wie je bent. Hoe jij je voelt is een zelfverzekerdheid die voortkomt uit de wetenschap dat je onderdeel bent van een groter geheel. We bewandelen allemaal een eigen weg die voor ons goed voelt en we mogen een andere afslag kiezen dan anderen. Het eindpunt is hetzelfde. Namelijk, de plek waar jij je gelukkig voelt én jezelf kan – durft en mag zijn. Daar staat SintLucas voor!”

Technische uitdagingen

Ook technisch was dit een interessant project. Gastdocent Jasper van der Wey: “In de toren is geen verbinding mogelijk tussen de appartementen. We stralen daarom van buitenaf aan met draadloos DMX signaal via een richtzender. Gezien de grote afstand die je overbrugt, gebruiken we ook een signaalversterker. In ieder appartement staat een lamp waar een wireless DMX ontvanger in zit.”

Samen sterk

We zijn dankbaar voor de samenwerking met Glow Eindhoven. Dankzij de kansen die we krijgen om aan deze bijzondere projecten bij te dragen, kunnen onze creatieve talenten groeien in hun vak. Daarnaast een dank aan andere partijen die dit project mogelijk maakten:

Full AVL (Show control)
Bazelmans ((Light) Equipment)
SintLucas (Concept, Pre-production en realization) | Gastdocent Jasper van der Wey en manager Cathelijne Tootenen uiteraard onze studenten Podium- en evenemententechniek: Teun, Hans, Gavin, Pip en Ties!