Het is bijna zover: Skills The Finals! Student Evi Mooren mag onze opleiding Mediavormgeven vertegenwoordigen tijdens deze vakwedstrijd op 21 en 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch. Ook student Bente deed mee aan de aan de kwalificatierondes. We spraken Evi en Bente over hun ervaringen.

 

Extra uitdaging

Evi en Bente studeerden beide vorig jaar af aan de opleiding Mediavormgeving en besloten aansluitend de opleiding Allround mediamaker te volgen. Zo halen ze in vijf jaar twee diploma’s. Evi: “Tijdens de opleiding Allround mediamaker verdiep je jezelf nog meer in de technische programma’s zoals Photoshop, Indesign en Illustrator.” Bente: “Ik vind het leuk om tijdens mijn opleiding extra uitgedaagd te worden en daarom wilde ik graag meedoen aan Skills Heroes.” Evi sluit hierbij aan: “Ook het netwerk wat je kan opbouwen door middel van een deelname aan Skills Heroes leek mij erg waardevol. Je komt in contact met andere creatieve studenten en professionals.”

 

Kwalificatiewedstrijd

Tijdens de voorrondes voor de kwalificatiewedstrijd op school behaalde Evi een eerste plaats en mocht namens SintLucas naar de Skills Heroes kwalificatiewedstrijd bij het Vista College in Sittard. Bente behaalde een tweede plaats. Evi: “Tijdens de kwalificatiewedstrijd kregen we de opdracht om binnen een bepaalde tijd een logo en filmteaser te maken voor een tattoo festival.” Het doel van de opdracht was om geïnteresseerden te triggeren om een ticket te kopen voor dit festival. Evi: “Na het horen van de uitslag was ik echt super blij om te horen dat ik door mocht naar de finale van Skills Heroes! Het leuke van de opdracht vond ik dat ik naast een logo ook een video mocht editen. Hier heb ik al ervaring mee, maar omdat het op school iets minder vaak voorkomt vond ik dit juist heel leuk om als opdracht te mogen maken.”

 

Voorbereiding

De komende tijd is Evi druk bezig met de voorbereidingen op de finale van Skills Heroes. Evi: “Ik heb verschillende oefenopdrachten gemaakt en deze besproken met docenten om mijzelf voor te bereiden op de finale. Ik weet al een klein beetje wat ik kan verwachten, omdat ik de briefing van de finale opdracht al heb gekregen. De opdracht vind ik erg leuk en ik kijk ernaar uit om hier iets mee te gaan doen!”

 

Toekomstplannen

Na hun opleiding bij SintLucas willen Bente en Evi samen verder met hun eigen bedrijf. Bente: “Het lijkt ons heel leuk om ons eigen bedrijf Studio Yeb verder uit te bouwen. Studio Yeb is een bedrijf voor grafische vormgeving. Het leuke is dat Evi en ik elkaar versterken en aanvullen. Daarom kunnen we ook zo goed samenwerken.” Met hun eigen bedrijf willen de studenten graag “ja” kunnen zeggen op de wensen en vragen van hun klanten, vandaar de naam Studio Yeb. Een mooie ambitie!

“Het netwerk wat je kan opbouwen door middel van een deelname aan Skills Heroes leek mij erg waardevol. Je komt in contact met andere creatieve studenten en professionals” – Finalist Skills Heroes Evi