Championship FIRST® Tech Challenge bij SintLucas

In de FIRST® Tech Challenge worden jongeren (12 – 18 jaar) uitgedaagd om robots te ontwerpen, te bouwen en te programmeren.

Maar, de FIRST Tech Challenge is meer dan het werken aan robots. Jongeren worden gemotiveerd om onderwijs en carrièremogelijkheden in wetenschap en technologie na te streven en hun eigen talent hierin te ontdekken. Tegelijkertijd ontwikkelen ze zelfvertrouwen, ondernemendheid en vaardigheden op het gebied van samenwerken, probleemoplossing, kritisch denken, communicatie en andere toekomstgerichte vaardigheden. Dit sluit naadloos aan bij de toekomstgerichte onderwijsvisie van SintLucas. Daarnaast biedt het onderwijsgebouw van SintLucas alle faciliteiten om dit event te organiseren.

 

Spannende finales

In totaal nemen 58 teams uit Nederland, België, Duitsland, Spanje, Noorwegen en Litouwen deel aan de competitie. De beste 28 teams gaan naar het Championship op 11 februari aanstaande bij SintLucas in Eindhoven. Tijdens dit Championship nemen de teams het in allianties tegen elkaar op in
spannende robotwedstrijden. Finales bepalen uiteindelijk welk team de winnaar wordt op dit onderdeel. Het team dat op alle gebieden door de deskundige jury als beste wordt beoordeeld, wint de hoofdprijs van het toernooi, De Inspire Award. De Inspire Award-winnaar en de winnaar van de robotfinales plaatsen zich uiteindelijk voor een deelname aan het World Championship in Houston, VS. Het event is voor iedereen gratis toegankelijk en vanaf 13.00 uur open voor publiek. Zeker het bezoeken waard!

Adres: Torenallee 75 in Eindhoven.

 

Stichting STEAMup (FTC Benelux)

Stichting STEAMup is licentiehouder van de FIRST Tech Challenge in de Benelux. De stichting is verantwoordelijk voor de groei van het programma en voor een correcte uitvoering. Samen met tientallen vrijwilligers en partnerscholen zorgen zij voor de organisatie van activiteiten, wedstrijden en de ondersteuning van de deelnemende teams.