Studenten bezoeken sterrenchef Rozario

Tweede- en derdejaarsstudenten van de opleiding Creatief vakman keramiek op bezoek bij sterrenchef Jermain de Rozario.

We vinden het voor onze studenten en ons onderwijs belangrijk om veel verschillende invalshoeken te laten zien. Door te werken met bijzondere inspiratoren uit andere beroepsgroepen worden studenten uitgedaagd om morgen niet hetzelfde te blijven doen als vandaag. Het project met sterrenchef Jermain de Rozario sluit hier naadloos op aan. Hij nam de studenten tijdens een bezoek in zijn sterrenzaak mee in zijn visie over het belang van servies op een gerecht. Daarnaast inspireerde en motiveerde hij de studenten met het verhaal over de weg die hij bewandeld heeft tot waar hij nu staat.

Studenten van Creatief vakman keramiek gaan aan de slag met het maken van servies. Aan het einde van de module komt Jermain langs in het keramiekatelier om mee te kijken naar de eindresultaten. Voor studenten een prachtig project, waar ze erg enthousiast over zijn.

Belangrijke lessen
Anne: “Dit is echt een droomproject. Ik heb zoveel inspiratie gekregen tijdens dit bezoek. Ik heb een hoop kunnen leren, ook wat hem drijft om zo succesvol te zijn. In jezelf geloven en doorzetten zijn belangrijke lessen die ik meeneem. En extra gaaf dat we tijdens het bezoek ook wat gerechtjes mochten proeven en hij uitgebreid de tijd voor ons nam.”

Uniek project
Maud: “Het project is uniek, waarbij je creativiteit volledig ingezet kan worden. Het idee achter het servies is erg belangrijk. Het servies moet een verhaal kunnen vertellen waardoor de consument meegetrokken wordt.  De gekste ideeën zijn mogelijk en ik ben dan ook heel benieuwd wat iedereen gaat maken. Jermain vertelde op een toegankelijke manier over zijn visie in zijn bedrijf maar ook in zijn leven. Heel inspirerend.”

Inspiratiebron
Kyra: “Ik vind dit echt een boeiend en interessant project. Heel bijzonder dat we op locatie mochten kijken om inspiratie op te doen. We hebben letterlijk de sfeer geproefd. Het verhaal achter de chef, waar je inspiratiebronnen vandaan kan halen en hoe belangrijk het is dat alles van A tot Z klopt, zijn belangrijke dingen die ik meeneem tijdens het maken van de producten.”

Meer weten over de opleiding Creatief vakman keramiek?

Je leert tijdens de opleiding de technische en praktische mogelijkheden van keramiek toepassen. Je ontwerpt zelf producten of werkt in opdracht van een klant. Tijdens deze keramiek opleiding maak je kennis met alle ins en outs van dit mooie ambacht.

Meer informatieMeer informatie

Meer over Sterrenchef Jermain Rozario

“We halen inspiratie uit het alledaagse en proberen elk bezoek te laten voelen als de eerste keer. Vernieuwend, maar ook lekker vertrouwd. Met inspiratie uit de Aziatische keuken, waar vooral Indonesië een bijzonder plekje heeft. Maar onze inspiratie komt ook uit Helmond, en dan vooral uit onze eigen groentetuin. Het proces zien van A tot Z geeft voldoening en bovendien geeft het veel meer smaak. Laat je verrassen en geniet.”

Naar de siteNaar de site