Eindpresentatie Creatief Vakman Keramiek

Sterrenchef Jermain de Rozario beoordeelt eindresultaten van tweede- en derdejaarsstudenten van de opleiding Creatief vakman keramiek.

Eind juni was het zo ver, de eindpresentaties van onze tweede- en derdejaarsstudenten keramiek. Sterrenchef Jermain kwam op bezoek bij ons keramiekatelier in Boxtel. Onze studenten stonden te poppelen hun creaties te presenteren. Ze hadden eerder dit jaar de opdracht van Jermain gekregen om een servies te ontwerpen dat de smaakpapillen prikkelt. In de culinaire wereld is er veel concurrentie en sterrenchefs onderscheiden zich steeds met bijzondere gerechten. Maar hoe kan het servies hierin het verschil maken? Ook bezochten ze het restaurant Rozario om inspiratie op te doen voor het ontwerp van het servies.

Voor de presentatie stonden alle ontwerpen netjes op een tafel gedekt. Ook hadden de studenten de borden voorzien van eten, zodat Jermain een goed beeld kreeg van de functie en uitstraling van het bord. Jermain gaf de studenten een mooie levensles mee “je bent perfect zoals je bent, dat zijn wij allemaal”. Hij vond alle creaties zo mooi en uniek en werd zelfs ontroerd door sommige verhalen. “Het zijn unieke items, ik had soms echt een brok in mijn keel”.

Echt samen eten

Kain Saas: “De ‘Sushi Wip’ komt voort uit het idee dat wanneer je samen gaat uiteten, niet iedereen tegelijk klaar is met eten. Met de ‘Sushi Wip’ is dat verleden tijd. Je bent verplicht gelijktijdig te eten, omdat anders het bord uit balans gaat. En het is multifunctioneel doordat je er dus ook spel van kunt maken en zo op een andere manier geniet van je eten. Het heet de Sushi Wip, maar je kunt er natuurlijk ook ander soort eten op serveren, zolang het eten maar even groot is en je met stokjes kan eten.”

Rode besjes

Luna van Kessel: “Mijn bord IS een ode aan mijn kindertijd. Vroeger gingen wij iedere zondag bij mijn oma eten en bij het toetje kwam altijd een blik fruitcocktail op tafel. Samen met mijn neefjes en nichtjes hadden wij altijd ruzie over wie de rode besjes mocht opeten. Daarom hadden we een spel bedacht. Wie het snelst met het rietje een besje te pakken had geluk en mocht het besje opeten. Hier is mijn servies dan ook op gebaseerd.”

Wil je meer lezen over dit project en hoe de studenten geïnspireerd zijn geraakt door het bezoek aan Jermain? Check dan hier het nieuwsbericht.

Meer weten over de opleiding Creatief vakman keramiek?

Je leert tijdens de opleiding de technische en praktische mogelijkheden van keramiek toepassen. Je ontwerpt zelf producten of werkt in opdracht van een klant. Tijdens deze keramiek opleiding maak je kennis met alle ins en outs van dit mooie ambacht.

Meer informatieMeer informatie

Meer over Sterrenchef Jermain Rozario

“We halen inspiratie uit het alledaagse en proberen elk bezoek te laten voelen als de eerste keer. Vernieuwend, maar ook lekker vertrouwd. Met inspiratie uit de Aziatische keuken, waar vooral Indonesië een bijzonder plekje heeft. Maar onze inspiratie komt ook uit Helmond, en dan vooral uit onze eigen groentetuin. Het proces zien van A tot Z geeft voldoening en bovendien geeft het veel meer smaak. Laat je verrassen en geniet.”

Naar de websiteNaar de website