Stage

Leren en doen
in praktijk

Bij al onze beroepsopleidingen is stage een belangrijk onderdeel van het leerproces. Goede contacten met het bedrijfsleven zijn voor SintLucas essentieel.

Bij al onze beroepsopleidingen is stage een belangrijk onderdeel van het leerproces.
Studenten leren tijdens de stage wat het betekent om te werken in een echte bedrijfscultuur. Alle kennis en vaardigheden die ze op school hebben opgedaan, kunnen ze nu in de praktijk brengen. Ze laten zien wat ze geleerd hebben en ontdekken wat ze nog missen!

Erkenning leerbedrijf

De stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) beoordeelt of een bedrijf aan de eisen voldoet om als leerbedrijf te mogen opleiden.

Na erkenning door SBB is uw bedrijf officieel geregistreerd als leerbedrijf.

Stagiaires en stagebedrijven aan het woord

Eisen SBB

Om een leerbedrijf te worden moet het bedrijf voldoen aan de eisen van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven zodat onze studenten hun vaardigheden zeker kunnen verbeteren.

De erkende leerbedrijven moeten voldoen aan de volgende eisen:

  • de werkzaamheden passen bij de opleiding van de student;
  • er is een deskundige praktijkopleider aanwezig voor de inhoudelijke begeleiding van de student;
  • de werkplek is veilig.

Aanmelden stageplaats

Heb je een stageplaats beschikbaar, meld je dan aan via stages@sintlucas.nl Wij nemen contact met je op om de verdere procedure te bespreken. Een aanmelding als leerbedrijf biedt geen garantie op een (continue) invulling van jouw stageplaats. Studenten kiezen zelf het bedrijf dat het beste bij hun interesses, leerdoelen en opleiding past.

 

Vragen?

Heb je nog vragen over stages bij SintLucas? Stuur een mail naar stages@sintlucas.nl.

Stage Kingkongs