Award Betekenisvolle ontwerper

SintLucas staat voor betekenisvolle creativiteit. Onze leerlingen en studenten dragen er met hun creativiteit aan bij dat de wereld een stukje duurzamer, socialer en mooier wordt. Hier zien wij bij SintLucas dagelijks mooie voorbeelden van. Het werk van gevestigde, impactvolle ontwerpers vormen voor hen een inspiratie en voorbeeld. Dat willen wij waarderen en erkennen, en ook andere makers ertoe inspireren, middels de SiNTLUCAS AWARD OF MEANINGFUL CREATIVITY.

Op basis van positieve impact, aansprekendheid, inspiratie en voorbeeld voor anderen hebben we een long-list opgesteld van ontwerpers. Collega’s van SintLucas hebben gestemd op de in hun ogen ontwerper/maker die het best past bij betekenisvolle creativiteit. Op basis van de stemmen zijn drie inspirerende en impactvolle voorbeelden van betekenisvolle ontwerpers/makers gekozen. Dat brengen we net als de Gilden in de 18e eeuw tot uiting in de brons, zilver en goud waardering. Tijdens de opening van het ‘Circus of Meaninful Creativity’ tijdens de DDW hebben wethouder Monique Esselbrugge en Andre Gehring, lid college van bestuur, de awards uitgereikt aan Simon Dogger (Brons) en Teun Castelein (Zilver). Dinsdag 24 oktober is voorafgaand aan haar lezing de gouden award uitgereikt aan Fleur Bakker (Goud).

De award zelf is een op maat gemaakte werktas. Een verwijzing naar de gezellentas waarmee de creatieve vakmensen uit de tijd van de gilden, hun specifieke en persoonlijke gereedschap bij zich droegen. De SintLucas Award of Meaningful Creativity wordt een jaarlijks terugkerende award tijdens de Dutch Design Week.