Ons onderwijs

Creativiteit.
Persoonlijkheid.
Ondernemerschap.

De kern van ons onderwijs is dat je werkt aan de vervulling van jouw ambities en het ontwikkelen van jouw talent. Ons onderwijs is beroepsgericht met zowel theorie als vakgerichte vaardigheden.

Alles om je heen is ooit bedacht, ontworpen en gemaakt. De reclamecampagne van je favoriete merk, de meubels in je huis of het servies waarvan je eet. Ook voor het oplossen van bijvoorbeeld maatschappelijke vraagstukken is creativiteit nodig. Hoe zorg je ervoor dat mensen hun afval scheiden? Of hoe zet je technologie in om ouderen niet te laten vereenzamen?

Creativiteit, kennis, vaardigheden

Tijdens je opleiding bij SintLucas ontwikkel je kennis en vaardigheden binnen jouw vakgebied. De ontwikkeling van jouw creativiteit speelt daarbij een grote rol. Het bedenken van nieuwe ideeën en experimenteren loopt als een rode draad door de hele opleiding. Ook leer je hoe je de nieuwste technologieën en technieken toepast. Daarnaast hebben we veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en beroepshouding. We dagen je uit het beste uit jezelf te halen en te laten zien waarin jij je onderscheidt van anderen. Tot slot vinden we ondernemendheid belangrijk. Want of je straks nu een eigen bedrijf begint of in loondienst werkt, een ondernemende houding is overal belangrijk. En natuurlijk staan ook vakken als Nederlands, Engels en rekenen op het programma.

Persoonlijke leerroute

De kern van ons onderwijs is dat je werkt aan de vervulling van jouw ambities. En dat je jouw talent verder ontwikkelt. Als je begint bij SintLucas is jouw opleiding daarom nog niet helemaal uitgestippeld. Je maakt samen met jouw loopbaancoach, docenten en medestudenten keuzes die passen bij jouw interesses en leerwensen. Hiervoor bieden we onder meer keuzedelen aan. Dit zijn modules om je te verdiepen of juist te verbreden in je opleiding, je voorbereiden op een vervolgopleiding, op het starten van je eigen bedrijf of het vinden van een baan.

Werken aan echte projecten

Met het werken aan projecten geef je verder invulling aan je studie. Dit zijn projecten die bedrijven of maatschappelijke organisaties bij SintLucas indienen. En je kunt aan eigen projecten werken, bijvoorbeeld vanuit vrijwilligerswerk dat je doet of een tof idee dat je hebt. Jouw keuzes voor stage geven verder richting aan jouw ontwikkeling. Bij de meeste opleidingen loop je twee keer stage bij twee verschillende organisaties, misschien wel in het buitenland!   En heb je meer in je mars, dan bieden we de mogelijkheid om een excellentietraject te volgen. De Bacheloropleiding in samenwerking met de University of Northampton is hiervan een mooi voorbeeld.

Oriëntatiefase: Past SintLucas bij mij?

Met een nieuwe opleiding starten is best spannend. Wat voor school is SintLucas? Wat wordt er van me verwacht? Hoe zien de lessen eruit? Om je voor te bereiden op je opleiding en te ontdekken of SintLucas bij je past, gaan we de eerste vier weken van de opleiding intensief met bovenstaande vragen aan de slag. Dit doen we aan de hand van verschillende activiteiten en opdrachten. Jouw loopbaancoach en de andere docenten begeleiden je hierin. Zodat je een bewuste keuze maakt voor SintLucas en vol zelfvertrouwen en plezier kunt studeren!

Hoe leer je?

SintLucas is een vakschool. De praktijk is de basis van ons onderwijs. Daarom lijkt de leeromgeving op school al op je toekomstige werkplek. Ook leer je steeds vaker op locaties buiten school. En je werkt tijdens de opleiding aan projecten van echte klanten, alleen of in groepen. Of het nou gaat om een filmpje, een huisstijl, een glas-in-lood-productie of een interieur, je leert wat in je toekomstige beroep belangrijk is.Tijdens de stage breng je de kennis en vaardigheden die je op school hebt opgedaan in de praktijk. Bij de meeste opleidingen loop je twee keer stage bij twee verschillende organisaties. Misschien kies jij wel voor een stage in het buitenland!

Begeleiding

Tijdens de opleiding bij SintLucas dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Wat wil ik worden en welke keuzes horen daarbij? Dat doe je niet alleen, maar met je loopbaancoach die jou tijdens je hele opleiding begeleidt. Met je loopbaancoach bespreek je de ontwikkeling die je doormaakt en je resultaten. Samen maak je keuzes voor je studievoortgang. Daarnaast is er een heel team van docenten en instructeurs die nauw betrokken zijn bij jouw opleiding.

Mbo begeleidingMbo begeleiding

SintLucas in cijfers

Het kiezen van een vervolgopleiding is best lastig. Belangrijk is dat je een opleiding kiest die bij je past en die je voldoende kansen biedt op de arbeidsmarkt of op een goede doorstroom naar een vervolgstudie. De gegevens die je op deze pagina vindt, geven je een indruk van hoe SintLucas het doet als vakschool. Zo helpen we jou om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding.

SintLucas in cijfersSintLucas in cijfers

Keuzedelen

Je opleiding bij SintLucas is nog niet helemaal van begin tot einde uitgestippeld. Een deel van je opleiding vul je zelf in. Bijvoorbeeld met keuzedelen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme om te verdiepen. Of je kiest een keuzedeel uit een ander vakgebied om te verbreden. Ook zijn er keuzedelen die je voorbereiden op de doorstroom naar een vervolgopleiding, het starten van je eigen bedrijf of het vinden van een baan.

KeuzedelenKeuzedelen

VAKSCHOOL

VAKSCHOOL

VAKSCHOOL

VAKSCHOOL

VAKSCHOOL