Student exposeert bij Dutch Design hotel Artemis

Bij de expositie Open Up Your World zijn twee hele gave compacte reistassen van studenten van SintLucas te zien in de lounge van Dutch Design Hotel Artemis. Dit hotel is een ontmoetingsplek waar gastvrijheid en Dutch design samenkomen. Exposities met kleurrijke kunst en design geven het hotel een luxe ambiance.

De studenten van Creatief vakman Leer hadden de opdracht gekregen om een compacte reistas te ontwerpen ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Interrail. Interrail is een populaire manier van reizen voor jongeren en avontuurlijke reizigers die Europa willen verkennen.

Ze moesten een werk van een Europese kunstenaar kiezen en dat combineren met een land of stad uit Europa; een uitdagende opdracht. Aangezien ze uitgedaagd werden de perfecte combinatie te maken tussen het praktische en het artistieke. Het ontwerp moest compact zijn, zodat de reiziger het makkelijk kon dragen, maar tegelijkertijd moest het ook representatief zijn voor de schoonheid en de diversiteit van Europa.

“Ze zijn erin geslaagd om een unieke reistas te creëren die zowel stijlvol als functioneel is. Het ontwerp is geïnspireerd op het werk van een Europese kunstenaar en verbeeldt de prachtige landschappen en de cultuur van een specifiek land of stad uit Europa.”

Bijzonder ontwerp

Iris van de Kerkhof, een van de studenten van SintLucas, had het Spaanse vaandel als inspiratie voor haar ontwerp van de compacte reistas. Aan de binnenkant van de schouderbanden is de Spaanse vlag duidelijk herkenbaar met het zilveren achterpad dat verwijst naar het schild van de vlag. Het ontwerp is verrijkt met invloeden van bekende Spaanse schilders en kunstenaars. De druppelvorm aan de onderkant van de tas verwijst naar de klokken van Salvador Dali, terwijl de schildering op de voorkant een combinatie is van werken van Gaudi en zijn Sagrada Familia. Dit ingenieuze ontwerp is uniek omdat de tas deelbaar is in losse componenten, net zoals afrit-broeken. Hierdoor kan de tas eenvoudig achtergelaten worden in hotels, waardoor reizigers snel en vlot de stad kunnen verkennen.

Wil je samenwerken met SintLucas?Wil je samenwerken met SintLucas?