Stem op Iris tijdens MBO Ambassadeurs gala

Hoewel de maatschappij draait op mbo’ers, is het imago niet altijd positief. En daar moet snel iets aan veranderen, vindt ook onze mbo-ambassadeur Iris Bartels. Zij volgt de opleiding Creatief vakman textiel. Iris vertegenwoordigt SintLucas als mbo-ambassadeur tijdens de landelijke verkiezingen in team Zuid. Tijdens het MBO Ambassadeursgala op 13 mei, onderdeel van ‘Dit is mbo’ van de MBO Raad presenteren zij hun ideeën om het mbo op de kaart te zetten.

Iris: “Wat ik zo leuk vind aan Ambassadeurs 2024 is dat iedereen in team Zuid de drive heeft om te ‘doen’. Niemand kan stilzitten, iedereen wil meteen aan het werk. En al zijn we behoorlijk verschillend, we vullen elkaar perfect aan. Veel mensen zagen mij na de havo naar het hbo en misschien de universiteit gaan. Ik heb mijn gevoel gevolgd, ben met mijn handen gaan werken en dagelijks lekker praktisch bezig. Veel jongeren durven zo’n keuze niet te maken, waardoor ze soms mentale problemen krijgen, uitvallen, of stoppen met hun opleiding. Het mbo kan daarin echt een oplossing zijn. Nederland heeft vakmensen nodig, maar ook gelukkige jongeren.”

Livestream MBO Ambassadeursgala
Iris en haar medestudenten delen hun ideeën tijdens het MBO Ambassadeursgala, dat plaatsvindt op maandag 13 mei om 18.30 u in Amersfoort. Elk team krijgt één minuut de tijd om hun idee te presenteren. Het winnende team krijgt de kans het idee uit te voeren bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het MBO Ambassadeursgala is te volgen via een livestream! Kijk mee en ontdek de inspirerende ideeën van Iris en haar medestudenten tijdens hun presentaties. Steun team Zuid en mis niets van dit bijzondere evenement. Klik hier om naar het YouTube kanaal te gaan waar de livestream wordt uitgezonden.

Stem op Iris, Stem op team Zuid!

Jouw stem is hard nodig om team Zuid, en daarmee SintLucas te laten winnen. Op 13 mei kan jij stemmen op Iris! Volg dit stappenplan om je stem goed uit te brengen:

  • Stap 1: zet een reminder in je agenda voor maandag 13 mei om 18:30
  • Stap 2: stuur een gratis sms met de tekst MBO C naar 4411 (1x stemmen per telefoon)
  • Stap 3: vraag je medestudenten, vrienden en familie om ook een gratis sms uit te brengen

Over ‘Dit is mbo’
In Nederland heeft 40% van de beroepsbevolking ooit een mbo-diploma behaald. Bijna 500.000 studenten worden door ruim 36.000 docenten en instructeurs opgeleid tot één van de 500+ beroepen in uiteenlopende sectoren. Met ‘Dit is mbo’ maken mbo-studenten en -docenten duidelijk hoe leuk én belangrijk het mbo is.

Team Zuid