Decanen

Vakschool voor
creatief talent

Alles wat je wilt weten om je leerlingen voor te bereiden op de stap naar een creatief-technische beroepsopleiding.

Wij leiden vormgevers op

Vormgevers is een breed begrip en ons aanbod is divers: van hoedenmaker tot game artist, van grafisch vormgever tot podium- en evenemententechnicus. Bij sommige opleidingen ligt de nadruk op bedenken en ontwerpen. Bij andere opleidingen ligt de focus op ontwerpen en maken.

OpleidingsaanbodOpleidingsaanbod

Kennismaken met SintLucas kan op verschillende manieren:

Open dagen mbo

Tijdens open dagen zijn studenten aan het werk in onze leeromgevingen. Er zijn presentaties en demonstraties en bezoekers kunnen vragen stellen aan studenten en docenten. Proef de sfeer door in onze gebouwen rond te lopen, eventueel onder begeleiding van een student.

Decanendag

Kom jij ook? Op donderdag 18 april organiseren wij een decanendag op onze locatie in Boxtel. Die dag ontmoet je studenten, ga met ze in gesprek over de ervaringen binnen SintLucas, bezoek de ateliers, en doe mee met een inspirerende opdracht van Ruimtelijk vormgeven. Het programma is als volgt:

  • 09.00 – 09.30 uur inloop met koffie en lekkers in aula
  • 09.30 – 10.00 uur ontwikkelingen SintLucas
  • 10.00 – 11.30 uur opdracht Ruimtelijk vormgeven in de ambachtelijke werkplaats
  • 11.30 – 12.30 uur uur rondleiding Vormgeven & Ambacht met studenten aan het woord
  • 12.30 – 13.30 uur lunch met studenten

Wil jij hierbij aanwezig zijn? Meld je dan hier aan! Mocht je vragen over de decanendag hebben, neem contact op met Iris Voets, i.voets@sintlucas.nl.

Meeloopdagen

Een halve dag meelopen bij de opleiding waar je meer over wilt weten. In het najaar organiseren we meeloopdagen voor leerlingen in het eindexamenjaar van vmbo/havo. In het voorjaar krijgen de leerlingen uit 3 vmbo of 4 havo de kans om mee te lopen. De invulling verschilt per studierichting. Leerlingen kunnen zich aanmelden via deze link. Daarna ontvangen ze alle informatie over het programma van de meeloopdag.

Interessetest

Weet je nog niet welke SintLucas mbo-opleiding het beste bij je past? Doe dan de interessetest en ontdek welke opleiding van SintLucas het beste past bij jouw interesses. Klik hier om naar de interessetest te gaan.

Verkort traject havo/vwo

Voor leerlingen met het havo/vwo diploma bieden we een verkort traject aan voor de opleiding Mediavormgeven en Ruimtelijk vormgeven. Deze opleidingen kunnen leerlingen versneld in drie in plaats van vier jaar afronden. Klik hier voor meer informatie.

Na SintLucas?

Wil je weten waar onze oud-studenten na hun opleiding bij SintLucas terecht zijn gekomen? Bekijk dan hier de video’s.

Meer vragen?

Heb je vragen of opmerkingen, wil je met een bezoek brengen aan onze school of een gastles organiseren? Dan kun je contact opnemen met Iris Voets via i.voets@sintlucas.nl.

Brochure aanvragen

Wil je meer informatie over onze opleidingen en voorbeelden van studentenwerk? Vraag dan via onderstaande button een brochure aan. Wil je meerdere brochures ontvangen? Stuur dan een mail naar communicatie@sintlucas.nl

Brochure aanvragenBrochure aanvragen