SintLucas Media- en evenementenmanagement

"We willen laten zien wat je allemaal kan doen en organiseren"

Stageterugkomdag MM

Tijdens het keuzedeel Evenementenmanagement kregen tweedejaars studenten media- en evenementenmanagement Jelske, Joris, Koen en Suze samen met hun klasgenoten de opdracht om voor medestudenten een coronaproof stageterugkomdag te organiseren. De complete voorbereiding én uitvoering lag in de handen van de studenten. Wat vonden zij hiervan en hoe hebben zij dit aangepakt?

Taken verdelen

Suze: “De stageterugkomdag is een dag voor derdejaars studenten van onze opleiding Media- en evenementenmanagement. Studenten presenteren tijdens deze terugkomdag hun stageplek en vertellen meer over hun stagewerkzaamheden. Eerste- en tweedejaars studenten zijn bij deze presentaties te gast en kunnen zich op deze manier alvast oriënteren op een mogelijke stageplek.

Om te zorgen voor een goede organisatie hebben we eerst een planning gemaakt. We hebben gekeken welke onderdelen allemaal aan bod komen en op basis hiervan hebben we teams gemaakt. Deze teams bestonden uit: projectleiders, communicatie, draaiboek, techniek, promotie en troubleshooters. Voor de verdeling per team hebben we vooral gekeken naar wat waarin is iemand goed en wat vindt diegene leuk?”

Organiseren en plannen

Toen de teams waren gevormd kon de organisatie pas echt beginnen. Koen: “Als mediamanager regel je het event van A tot Z. Het is belangrijk dat je geen 9 tot 5 mentaliteit hebt. Dat hebben we bij dit project ook weer gemerkt. Het event zou eerst offline plaatsvinden en op het laatste moment was het door inzet van studenten toch mogelijk om naar fysiek te switchen. Dit vraagt natuurlijk wel even wat aanpassingsvermogen, maar we hebben met elkaar de schouders eronder gezet om alles tot in de puntjes goed te regelen. Samen met Joris en de rest van mijn team was ik verantwoordelijk voor de promotie en hebben we ook een aftermovie gemaakt. Door middel van deze aftermovie willen we laten zien wat je binnen de maatregelen allemaal kan doen en organiseren.” Bekijk onderaan deze pagina de aftermovie.

Leren in de praktijk

Roger Dassen (docent): “Het keuzedeel Evenementenmanagement gaat echt over het organiseren van een evenement. Ieder evenement heeft een eigen aanpak waarbij specifieke kennis, inzicht en vaardigheden nodig zijn. Studenten maken altijd een draaiboek, maar in de praktijk merk je dat dingen altijd anders lopen dan gepland. Doordat studenten echte evenementen organiseren doen zij ook ervaring op met de praktijk en leren zij dat je snel moet kunnen schakelen, omdat niet altijd alles volgens planning verloopt. Dat is heel leerzaam.”

Een echt team

Een mooi evenement neerzetten lukt alleen als iedereen zich voor 100% inzet. En dat hebben de studenten voor dit project zeker gemerkt en gedaan. Jelske: “Het mooie aan dit project vond ik dat we met de hele groep een echt team vormden. Iedereen was erg gemotiveerd voor dit project. We hebben echt naar de mogelijkheden gekeken en binnen deze mogelijkheden een mooi event neergezet. Ook de reacties die wij hebben gekregen waren heel positief!”

Meer weten over de opleiding Media- en evenementenmanagement? Bekijk hier de opleidingspagina.

Aftermovie

Ga met je muis over de afbeelding om het filmpje te starten.