Skills the Finals & Wereldcafé FF Concreet

Op 21 en 22 maart 2024 zijn de Brabanthallen in
’s-Hertogenbosch het podium voor Skills The Finals, hét jaarlijkse evenement waar honderden leerlingen en studenten strijden om Nederlands kampioen te worden in hun vakgebied.

Met Worldskills Netherlands en vijf andere Brabantse mbo-scholen (De Rooi Pannen, Koning Willem I College, ROC Ter AA, Summa College en Yuverta) is SintLucas nauw betrokken bij de organisatie van het evenement met een verwacht bezoekersaantal van 15.000 personen.

Daarnaast organiseren we in de Mainstage van de Brabanthallen samen met het Koning Willem I College en Yuverta het netwerk-event ‘Wereldcafé FF Concreet’. Centrale thema van dit evenement is een duurzame, inclusieve toekomst.

Meld je gratis aan!

Het is bijna zover: Skills The Finals! Student Evi Mooren mag onze opleiding Mediavormgeven vertegenwoordigen tijdens deze vakwedstrijd op 21 en 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch. Ook student Bente deed mee aan de aan de kwalificatierondes.

Evi en Bente over hun Skills Heroes ervaringEvi en Bente over hun Skills Heroes ervaring

Wereldcafé FF Concreet: Ontmoet De makers van de Toekomst!

Als mbo’s hebben we de wereld van morgen hoog op de agenda staan. Met het Wereldcafé laten we zien hoe we samen met andere organisaties bezig zijn om de omgeving beter, duurzamer en inclusiever te maken. Het Wereldcafé bestaat uit een centraal ontmoetingsplein met daaromheen 17 zones gekoppeld aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). Per zone laten we vanuit de drie scholen studentprojecten zien die in het teken staan van de betreffende SDG. Op het ontmoetingsplein vinden inspiratiesessies en ontmoetingen plaats om ideeën en inzichten voor een betere wereld te delen.

We bieden bedrijven en organisaties de mogelijkheid om invulling te geven aan een SDG en zich te presenteren als maatschappelijk betrokken partner aan een groot publiek bestaande uit bedrijven, (onderwijs)instellingen en beleidsmakers.

SDG’s SintLucas

  • SDG 5 Gendergelijkheid
  • SDG 8 Eerlijk werk en economische groei
  • SDG 10 Minder ongelijkheid
  • SDG 16 Vrede , justitie en sterke publieke diensten
Bekijk het programmaBekijk het programma

SDG 3 Gezondheid en welzijn

Kinderdagverblijf Koraal De Hondsberg  
Ontwerp van een prikkelarm interieur voor kinderen met een verstandelijke beperking of gedragsproblematieken.

Maxima Medisch Centrum  
Ontwerp van wandkleding die een lach op het gezicht tovert van de patiëntjes van de kinderafdeling.

Thoughts that matter 
Het online platform Thoughtsthatmatter.com biedt jonge mantelzorgers de mogelijkheid om gedachten van andere jonge mantelzorgers te lezen of hun eigen gedachten te delen.

SDG 5 Gendergelijkheid

Pop-Up queer safe place
Ontwerp dat het mogelijk maakt dat queer vriendelijke ruimtes overal mogelijk gemaakt kunnen worden.

Underground buddies 
Een project dat met behulp van meeting points in de Londen metro individuen die zich niet veilig voelen de mogelijkheid biedt om elkaar te vinden en samen te kunnen reizen.

SDG 8 Eerlijk werk en economische groei

Dress for succes Eindhoven 
Ontwerpen van draagbare showpieces en fotoshoot die groei, trots en succes uitstralen, de kernwaarden van Dress for Success.

SDG 10 Minder ongelijkheid

A day with rheumatism Merel van Summeren 
Bordspel dat je de gelimiteerde energielevels van een reumapatiënt laat ervaren.

SDG 16 Vrede, justitie en sterke publieke diensten

Oorlog in mijn buurt Gemeente Eindhoven 
Ontwerp van een interactieve expositie over de oorlog voor kinderen van 6-18 jaar.

Stichting behoud oorlogsherinneringen 
In video- interviews delen ouderen die de oorlog hebben meegemaakt hun herinneringen.

LOB Experience: beroepen beleven

Doen en beleven, daar gaat het om bij de LOB Experience. Naast het bezoeken van de wedstrijden kunnen jongeren uit het vmbo en mbo zich tijdens het event oriënteren op hun toekomst. Met zo’n 90 beroepsgerichte activiteiten bij de LOB experience ontdekken en ervaren ze welke beroepen er zijn en wat ze leuk vinden. De LOB Experience biedt scholen een uitgelezen kans om hun leerlingen voor te bereiden op hun studiekeuze. SintLucas biedt een aantal activiteiten aan.

Wilt u als organisatie prominent in beeld komen bij de makers van de toekomst uit de regio? Dat is mogelijk door Skills The Finals te sponsoren in de vorm van een geldelijke bijdrage of in natura om de LOB-experiences mogelijk te maken.

Wil je meer weten over de events of de sponsormogelijkheden, neem dan contact op met Marion Henckens.