SKILLS the Finals & Wereldcafé FF Concreet

Op 21 en 22 maart 2024 zijn de Brabanthallen in
’s-Hertogenbosch het podium voor Skills The Finals, hét jaarlijkse evenement waar honderden leerlingen en studenten strijden om Nederlands kampioen te worden in hun vakgebied.

Met Worldskills Netherlands en vijf andere Brabantse mbo-scholen (De Rooi Pannen, Koning Willem I College, ROC Ter AA, Summa College en Yuverta) is SintLucas nauw betrokken bij de organisatie van het evenement met een verwacht bezoekersaantal van 15.000 personen.

Daarnaast organiseren we in de Mainstage van de Brabanthallen samen met het Koning Willem I College en Yuverta het netwerk-event ‘Wereldcafé FF Concreet’. Centrale thema van dit evenement is een duurzame, inclusieve toekomst.

Meld je gratis aan!

Wereldcafé FF Concreet: Ontmoet De makers van de Toekomst!

Als mbo’s hebben we de wereld van morgen hoog op de agenda staan. Met het Wereldcafé laten we zien hoe we samen met andere organisaties bezig zijn om de omgeving beter, duurzamer en inclusiever te maken. Het Wereldcafé bestaat uit een centraal ontmoetingsplein met daaromheen 17 zones gekoppeld aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). Per zone laten we vanuit de drie scholen studentprojecten zien die in het teken staan van de betreffende SDG. Op het ontmoetingsplein vinden inspiratiesessies en ontmoetingen plaats om ideeën en inzichten voor een betere wereld te delen.

We bieden bedrijven en organisaties de mogelijkheid om invulling te geven aan een SDG en zich te presenteren als maatschappelijk betrokken partner aan een groot publiek bestaande uit bedrijven, (onderwijs)instellingen en beleidsmakers.

LOB Experience: beroepen beleven

Doen en beleven, daar gaat het om bij de LOB Experience. Naast het bezoeken van de wedstrijden kunnen jongeren uit het vmbo en mbo zich tijdens het event oriënteren op hun toekomst. Met zo’n 90 beroepsgerichte activiteiten bij de LOB experience ontdekken en ervaren ze welke beroepen er zijn en wat ze leuk vinden. De LOB Experience biedt scholen een uitgelezen kans om hun leerlingen voor te bereiden op hun studiekeuze. SintLucas biedt een aantal activiteiten aan.

Wilt u als organisatie prominent in beeld komen bij de makers van de toekomst uit de regio? Dat is mogelijk door Skills The Finals te sponsoren in de vorm van een geldelijke bijdrage of in natura om de LOB-experiences mogelijk te maken.

Wil je meer weten over de events of de sponsormogelijkheden, neem dan contact op met Marion Henckens.