Bachelor 3D Design & Visual Communication

Volg je bij SintLucas de niveau 4 opleiding Ruimtelijk vormgeven, Mediavormgeven, AV-specialist of Fotografie, dan kun je vanaf het derde jaar kiezen voor de Bachelor Visual Communication of de Bachelor 3D Design (alleen voor studenten Ruimtelijk vormgeven).

Deze bacheloropleidingen die gegeven worden in het Engels, zijn een verdieping van je mbo-opleiding. In het derde jaar krijg je, naast je mbo opleiding, drie dagdelen in de week lessen in het Engels en bereid je jezelf voor op de bachelor. In het vierde jaar ga je vijf dagen in de week aan de slag met de bachelor. De lessen volg je bij SintLucas in het Microlab op Strijp-S in Eindhoven. Beide bacheloropleidingen zijn ontwikkeld en worden gegeven in samenwerking met de University of Northampton.

 

Cluster

  • Vormgeven Media & Technologie

  • Ruimtelijk Vormgeven

Opleidingsduur

  • Optionele lessen Cambridge English in leerjaar 2 en 3

  • Leerjaar 4 Bachelortraject

Locaties

  • Eindhoven

Diploma

  • Naast je diploma voor je mbo-opleiding, haal je ook het diploma voor de bachelor. Je haalt in vier jaar tijd dus twee diploma’s. De Engelse bachelor is een level-6 opleiding die in Europa gelijk is aan andere bachelors.

In vier jaar tijd twee diploma’s

Bachelor 3D Design

Tijdens deze bachelor maak je toegepaste ruimtelijke ontwerpen die voortkomen uit kansen of juist problemen in de maatschappij. Deze opleiding combineert maatschappelijke betrokkenheid, economische verantwoordelijkheid en technisch inzicht met jouw creatieve visie. De opleiding richt zich op ruimtelijk ontwerpen en niet op één specialisatie. Denk aan projecten op het gebied van interieurontwerp, productontwerp, tentoonstellings- en evenementenontwerp, en ontwerpen voor de openbare ruimte. In het laatste deel van de bachelor schrijf je jouw eigen opdracht, waarin je niet alleen creëert, maar ook reflecteert door middel van het schrijven van een critical report.

Bachelor Visual Communication

De Bachelor Visual Communication bouwt voort op je opleiding bij SintLucas en biedt je de kans om je kennis te verbreden. Er is ruimte om je verder te ontwikkelen in Grafisch Ontwerp, Illustratie, Fotografie en/of Mediaproductie (Audiovisueel). Tijdens deze bachelor krijg je verschillende opdrachten die van commerciële, maatschappelijke of autonome aard zijn. Wat je precies gaat maken, bepaal je door gedegen onderzoek. In het laatste deel van de bachelor schrijf je jouw eigen opdracht, waarin je niet alleen creëert, maar ook reflecteert door middel van het schrijven van een critical report.

Wat biedt het programma?

In het bachelorprogramma van SintLucas krijg je de mogelijkheid en de uitdaging om veel zelfstandig te werken, kritisch te denken, te experimenteren en jouw persoonlijke visie te verwerken in de ontwerpen. Ben jij een student die…

  • meer uitdaging en verdieping in het vak zoekt?
  • een hbo werk- en denkniveau wil ontwikkelen?
  • goed is in Engels, spreken en schrijven, of bereid is hieraan te werken?
  • zich graag verdiept in onder meer design, trends en geschiedenis van het creatieve vakgebied?

Dan is dit bachelortraject iets voor jou.

Toelating

Om toegelaten te worden tot een van de twee bacheloropleidingen, krijg je een gesprek waarin je jouw protfolio laat zien. Ook vertel je waarom je dit traject wilt gaan volgen. Daarnaast moet je Engels op niveau zijn (Cambridge Score 169 of hoger) en dien je het Keuzedeel Voorbereiding HBO Kunstonderwijs positief af te ronden.

Meer weten?
Vraag de brochure aan

Meer opleidingen