MINISTER- PRESIDENT:

"Wat een leuke school!"

Minister-president Mark Rutte bracht op 3 oktober een bezoek aan SintLucas in Eindhoven. Foto: Hanneke Wetzer

Student maakt selfie met Mark Rutte

Minister-president Rutte bracht woensdag 3 oktober een bezoek aan SintLucas in Eindhoven. Samen met burgemeester John Jorritsma en Paul van Nuenen, directeur van Brainport Eindhoven liet hij zich informeren en inspireren door leerlingen, studenten en medewerkers van onze school.

High five

Rond tien voor twee meldde hij zich aan de Torenallee. Een student van Game Art & Animatie gaf hem voordat hij bij SintLucas naar binnenging een high five. Daarna ging Rutte naar binnen, gevolgd door cameraploegen en fotografen die samen met hem mee het atrium inliepen. Daar sprak hij met een aantal studenten. Vervolgen namen Ruud Rabelink, voorzitter college van Bestuur SintLucas en Dorien Verdier, directeur strategische allianties SintLucas hem mee voor een rondleiding door de school.


Tekst gaat verder onder de foto’s

 

 

Alt Text

Foto’s: Huig Bartels


Fotostudio

In de fotostudio zette Anniek Snoeijs, studente Fotografie hem op de foto. Daarna bekeek hij samen met haar en een aantal andere studenten het resultaat op scherm. En niet alleen in de fotostudio werd hij vastgelegd, diverse leerlingen en studenten maakten een selfie met de minister-president. Ook nam hij nog een kijkje bij het vmbo en de game-opleiding. Bij zijn afscheid liet Rutte weten: “Wat een leuke school, achter elke deur gebeurt wel iets spannends en anders!”

Opleidingen van de toekomst

De Minister-President was op bezoek in Eindhoven op uitnodiging van Brainport Eindhoven. Hij bezocht ook het Microlab, Enversed en Van Berlo. Als afsluiting van zijn bezoek opende hij de nieuwe fabriekshal van Additive Industries, dat 3D-metaalprinters maakt. Tijdens het korte bezoek aan SintLucas lieten we zien dat onze opleidingen op het snijvlak van creativiteit, techniek en business zitten. De opleidingen van de toekomst, bijvoorbeeld creative technologies, bevatten deze drie elementen. In het ecosysteem van Brainport kan SintLucas het portaal van de creatieve industrie zijn en de behoefte invullen van opleiden op het snijvlak van creativiteit en techniek. Rutte liet weten dat er veel behoefte is aan studenten met deze achtergrond en dat het een leuk is om in deze sector te werken!

Media

Over het bezoek van Rutte aan Eindhoven en SintLucas, kun je online meer lezen:

Foto’s hieronder: Hanneke Wetzer en Peter Verver

 

Rutte en Jorritsma in gesprek met docent Siad
Rutte met studenten in atrium