Warmetruiendag

Wij doen mee aan warmetruiendag!

Ons klimaat is steeds vaker onderwerp van gesprek. En terecht! SintLucas draagt graag haar steentje bij aan een beter klimaat en doet dus onder andere mee met de actie ‘Warmetruiendag’.

Warme-wat?
Warmetruiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland dat aandacht vraagt voor de klimaatproblematiek. Ze hebben het motto “Verwarm jezelf, niet de wereld!”. Met dit motto melden ieder jaar honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag. Want wist je dat we met één graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen? Als we dit allemaal samen doen kunnen we op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen.

Waarom doen wij mee?
Ook SintLucas vindt het klimaat belangrijk. Onze doelgroep bestaat natuurlijk vooral uit jongeren en zij moeten (natuurlijk net als wij) in een gezond klimaat kunnen leven. Vorige week heeft een student van SintLucas ook meegedaan aan de Klimaatstaking en dat leek ons een mooie extra motivator om met z’n allen in actie te komen.

Moeten we nu in skipak naar SintLucas?
We brengen de stooklijn van de temperatuur een beetje om laag. Dit betekent een besparing in gas en fossiele grondstoffen waardoor we de aarde minder uitputten. Hierdoor wordt het niet koud, onze gebouwen zijn goed geïsoleerd. Een skipak is dus niet nodig. Je zult merken dat de temperatuur misschien 1 à 2 graden lager is. Buiten wordt het prachtig weer morgen dus je zult het effect van kou minimaal merken. Het effect op een beter klimaat is gelukkig wel groot!

Trek morgen een warme trui aan om aandacht te vragen voor een beter klimaat. Met jouw trui kun je een gratis warme chocomel halen bij de catering in de pauze (op = op). En we zullen je in de loop van de ochtend wat oefeningen delen via social media, de schermen en het Portaal om jezelf warm te houden.

Deel je jouw warmetruiendag-selfie met ons via #warmetruiendagsintlucas? De leukste inzendingen zetten we online!

 

warmetruiendag

Warme chocomel tijdens de warmetruiendag!