Vmbo'ers in finale Skills Talents

Regiofinale Skills Talents 2019

Donderdag 21 maart is het zo ver: dan staan vierdejaars vmbo’ers Niek Jansen, Bram van Hoof en Anne van der Heijden in de RAI in Amsterdam in de finale van Skills Talents. Dat is een landelijke vakwedstrijd voor leerlingen van het vmbo. De drie SintLucassers doen namens Brabant Bulls, het team van Noord-Brabant, mee in de categorie Media, Vormgeving & ICT.

Niek, Bram en Anne wonnen de regiofinale van het vmbo van Helicon uit Den Bosch. Bram over de opdracht: “We moesten een website maken. We hadden de rollen verdeeld. Anne zorgde voor de foto’s en zorgde dat alle onderdelen aan elkaar gekoppeld werden. Niek en ik zorgden er in het programma Muse voor dat de website ook werkte.”

Skills Talents 2019

Foto: Niek Jansen, Bram van Hoof en Anne van der Heijden na het afronden van de opdracht tijdens de regiofinale in Den Bosch bij het Koning Willem I College.

Niek vond het leuk om aan de regiofinale mee te doen. “Het was wel spannend, omdat we moesten strijden tegen een ander team. Maar de opdracht was voor ons een makkie. En dus wonnen we en hadden we een topdag!” Docent Timo van Thiel is namens SintLucas de begeleider van de drie leerlingen. Hij schat de kans om in de top-3 te eindigen redelijk in. “Het is lastig te bepalen, omdat je de tegenstanders niet goed kent. We gaan het zien donderdag!”

De deelnemers aan Skills Talents reizen woensdagmiddag al af naar Volendam. Daar eten en slapen ze. Donderdagochtend worden ze heel vroeg naar de RAI in Amsterdam gebracht en om half 10 begint de eindstrijd. Aan het eind van de middag is de prijsuitreiking en weten Niek, Bram en Anne of ze met een medaille naar huis gaan. We wensen de drie heel veel succes en plezier bij Skills Talents!