Unieke samenwerking studenten V&A

Student leer

Een unieke samenwerking van onze vierdejaars studenten van de opleiding Vormgeven & Ambacht (richting: leer, textiel, glas en keramiek). Voor een opdracht werkten de studenten van de verschillende richtingen samen aan een object of product. Zo werkte de richting leer bijvoorbeeld samen met de richting keramiek of de richting glas met samen met de richting textiel. Samenwerken met tenminste een andere student en samen tot één goed product komen. Dat was het doel van de opdracht.

Nikola Czerwinska en Rosa Veldhorst werken samen aan deze opdracht. Nikola is studente glas en Rosa studeert keramiek. Hun idee is om van keramiek en glas verschillende opstalbare eetsets te maken in de vorm van geslepen diamanten. Door middel van het maken van proefjes gaan ze kijken wat de combinatie keramiek en glas doet. Allereerst maken ze proefjes met verschillende pigmenten en glasstukjes om te kijken wat voor soort effect dit geeft. Ook testen ze op keramische bakjes verschillende soorten kleuren gebroken glas. Door dit in de oven te bakken hopen ze het effect van een edelsteen na te kunnen bootsen. Als ze weten hoe ze het edelsteeneffect kunnen bereiken, passen ze deze techniek toe op de verschillende borden/kommen.

Hieronder het idee van Nikola en Rosa visueel uitgewerkt.

Coosje Bouman, Amber de Vaan en Merel de Koster richten zich op het maken van commerciële woonaccessoires zoals vaasjes, objecten en schalen. Zij combineren hierbij de materialen leer, textiel en porselein. De woonaccessoires zijn bedoeld voor 25 t/m 55 jarige die graag tijd en geld besteden om een mooi en fijn huis te creëren. Hierbij zijn hun uitgangspunten: hoge kwaliteit ambacht, textuur en wonen.