SintLucas vmbo

Tekenen, schilderen en illustreren voor derdejaars vmbo leerlingen

Tekenen, schilderen en illustreren

Voor het vak tekenen, schilderen en illustreren zijn onze derdejaars vmbo-leerlingen aan de slag gegaan met het thema roem. De vraag was: wie wil jij roem geven? De leerlingen begonnen met het maken van schetsen, daarna gingen ze verder met het ontwerpen van een moodboard en uiteindelijk creëerden ze hun eindwerk.

Filmidool Lana Condor

Indy van den Broek koos voor deze opdracht haar filmidool Lana Condor. Indy: “Eerst wist ik niet zo goed wie ik moest kiezen, maar toen dacht ik in een keer aan mijn lievelingsfilm To All The Boys I’ve Loved Before waarin Lana de hoofdrol speelt. Toen ik de persoon gekozen had die ik roem wilde geven ben ik aan de slag gegaan met materiaalonderzoek. De materialen die ik gebruikt heb voor mijn ontwerp zijn stift, potlood, krijt en papier voor mijn lagentechniek. De lagentechniek heb ik in het gezicht toegepast. Als eindwerk heb ik gekozen voor een zwartwit tekening van het gezicht van Lana. Ik wilde graag in zwartwit werken, omdat het ontwerp zelf dan meer opvalt dan wanneer dit ontwerp in kleur is gemaakt.”

Hond Mack

Dennis Habraken wilde graag zijn hond Mack roem geven. Dennis: “We kregen Mack toen ik twee jaar was. Toen was hij zelfs groter dan ik! Ik heb Mack in verschillende posities geschetst en uiteindelijk gekozen voor de zittende positie omdat hij beetje een luie hond is, maar hij houdt altijd wel van spelen daarom ook de tennisbal in zijn bek. Ik wilde graag een 3D ontwerp maken en heb ervoor gekozen om mijn ontwerp verder uit te werken in het 3D programma Tinkercad om het vervolgens in 3D te printen. Het printen van mijn ontwerp duurde uiteindelijk 6 uur! Mijn eindwerk is een soort standbeeld van Mack geworden.”