Studenten 1-2-3 bij NK Adobe 2019

Winnaars NK Adobe 2019

Foto (vlnr): Jeroen Borgsteede directeur Slim, Docent Ronald den Bekker, winnaars Jaydee Naus (3), Stijn van Leest (1) en Rein Vos (2) tijdens de prijsuitreiking van het NK Adobe.

SintLucas-studenten Stijn van Leest, Rein Vos en Jaydee Naus werden dinsdag 4 juni respectievelijk nummer 1, 2 en 3 tijdens het NK Adobe in Rotterdam. Stijn mag eind juli Nederland vertegenwoordigen tijdens het WK in New York.

De student Digital Publishing was enorm verrast met zijn eerste plaats. “We kregen 2,5 uur voor de opdracht en het eerste uur ging het niet zo goed. Ik had geen ideeën. Ik ben gaan schetsen op de computer en uiteindelijk kwam dit er uit. Ik was helemaal niet zo tevreden over het resultaat. Ik denk dat als ik meer tijd had gehad, er nog iets veel vetters uit was gekomen.”

Poster Stijn van Leest - NK Adobe 2019

De poster van winnaar Stijn van Leest

Eigen foto
De studenten kregen de opdracht voor het NK om een poster te maken om de editie van 2020 te promoten. Voorwaarde was om een foto van zichzelf te gebruiken. “Het is niet echt fijn om je eigen gezicht te bewerken in Photoshop. Ik heb dat gedaan, omdat ik vind dat het om de boodschap moet gaan en niet om de persoon die op de poster staat”, licht Stijn zijn ontwerp toe. Hij bewerkte zijn foto en versierde die met een wit masker met blauwe en rode bol. Bekijk hier meer werk van de student.

Jury
Juryvoorzitter Albert Hogeweg over het ontwerp van Stijn: “Je moet je echt ballen hebben om zo’n poster te maken en daarom mag jij naar Amerika.” Rein Vos, die de tweede plek behaalde op het NK, vond het een leuke en leerzame ervaring. Ook hij vond het lastig om in het korte tijdsbestek een poster te ontwerpen. “Ik ben erg trots op het eindresultaat en ben blij dat ik tijdens het NK zoveel inspirerende en creatieve mensen heb mogen ontmoeten”, aldus de student.

Skills
Doel van het kampioenschap is dat studenten laten zien welke skills ze in huis hebben op het gebied van de verschillende vormgeefprogramma’s van Adobe (Illustrator, Indesign en Photoshop). Om deel te mogen nemen, moeten studenten in het bezit zijn van een ACA-certificaat (Adobe Certified Associate). Het NK Adobe is een initiatief van Slim in de klas.

WK in New York
Stijn vertegenwoordigt Nederland eind juli tijdens het WK in New York. Samen met docent Ronald den Bekker vliegt hij naar de Amerikaanse wereldstad. Daar slapen ze in een hotel op Time Square en hebben ze een vol programma met presentaties en workshops. Het WK bestaat uit het maken van verschillende opdracht waar Stijn acht uur de tijd voor heeft. “Amerika stond om mijn lijstje om naartoe te gaan. Maar dat het al zo snel zou zijn, dat had ik niet gedacht. Dat is zo vet!” Wellicht gaat hij daar nog een keer stunten. “Ik ga daar mijn eigen ding doen. En hopen dat de internationale jury dat goed genoeg vindt.” Het enige dat de student nog moet regelen voor zijn trip is een paspoort.

Stijn heeft tijdens het WK in New York de 5e plek behaald! Gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bekijk hier de aftermovie van het NK Adobe in New York. 

Media
Verschillende media hebben online al een bericht geplaatst over de winst van Stijn op het NK: