SintLucas Media- en evenementenmanagement

Studenten schrijven media-advies voor online seminar

Raise without racism

Derdejaars studenten Juliet van den Braak, Yinthe Dekkers, Noa Roele en Britt Wijn van de opleiding Media- en evenementenmanagement kregen van Esra Altmis en Leonie Schepers van Eindhoven Kan Het de opdracht om een media-advies te schrijven voor het online seminar over racismevrij opvoeden voor professionele opvoeders. Eindhoven Kan het wilde namelijk graag weten hoe zij hun doelgroep, professionele opvoeders, het beste konden bereiken met welke boodschap op welk moment.

 

Vragen rondom het thema racisme

Esra Altmis: “Eindhoven Kan Het is onderdeel van Nederland wordt beter en is een initiatief dat werkt aan de bewustwording rondom het thema racisme. Opvoeding en onderwijs spelen hierin een belangrijke rol. Eindhoven kan het merkt dat professionele opvoeders vaak vragen rondom het thema racisme hebben “Wat moet ik weten en doen om het verschil te maken?”. Daarom organiseren zij op zondag 21 maart een online seminar waar professionele opvoeders uitleg krijgen over verschillende vormen van uitsluiting en racisme. Ze krijgen informatie en tips over hoe je dit bespreekbaar kan maken en kan aanpakken. ”Wij hebben studenten van de opleiding Media- en evenementenmanagement gevraagd of zij ons konden helpen met de vraag hoe wij onze doelgroep het beste konden bereiken, met welke boodschap/middel en op welk moment. Hier zijn zij mee aan de slag gegaan.”

Schrijven van een media-advies

Yinthe Dekkers: “Om een media-advies te geven hebben wij onderzoek gedaan naar: de doelgroep, de mogelijkheden wat betreft online platformen, verschillende media-uitingen en vergelijkbare organisaties. Bij het onderzoek naar de doelgroep hebben we gekeken naar wie is de doelgroep en wat doet de doelgroep. Op basis van dit onderzoek persona’s gemaakt. Dit zijn eigenlijk een beschrijvingen van een persoon die de doelgroep representeert. Dit hebben wij uitgewerkt in media-advies voor Eindhoven Kan Het.”

Betrokkenheid van de studenten

Gedurende de opdracht merkten Esra en Leonie dat het thema ook meer ging leven bij de studenten zelf. Leonie: ”De studenten raakten echt betrokken bij het thema en gingen ook meer doen dan wat wij gevraagd hadden. Ze hebben zichzelf echt verdiept in het thema.”

Het resultaat

Esra: “We hebben door middel van het media-advies wat de studenten geschreven hebben echt goede handvatten gekregen. Met de hulp van de studenten hebben wij onze media-uitingen op een effectieve manier in kunnen zetten. Hier hebben we voor de promotie van ons seminar erg veel aan, maar ook voor andere (online) evenementen in de toekomst.”

Seminar Raise without racism

Kaylee Rosalina, onderwijskundige en zelf werkzaam bij SintLucas, geeft tijdens de online seminar ook een workshop over pedagogische strategieën tegen racisme. Wil jij ook meer informatie en tips over hoe je racisme bespreekbaar kunt maken en kunt aanpakken? Geef je dan op voor de seminar Raise without racism op zondag 21 maart van 10.30 – 17.00 uur. Aanmelden kan via deze link: https://edu.nl/9bjm7.

Wil jij  meer weten over de opleiding Media- en evenementenmanagement? Bekijk dan onze online voorlichtingspagina en stel jouw vragen tijdens de livechat op dinsdag 23 en donderdag 25 maart van 16.00 – 20.00 uur op onze website.