SintLucas Ruimtelijk vormgeven

Studenten Ruimtelijk vormgeven maken showpiece

Showpiece!

Derdejaars studenten van de opleiding Ruimtelijk vormgeven kregen afgelopen periode de opdracht om een showpiece te maken. Deze showpiece moest een draagbare accessoire zijn geïnspireerd op een vitaal beroep. Ook was het de bedoeling dat het product gemaakt werd van herbruikbare materialen. De showpieces worden normaal gesproken geshowd tijdens een modeshow op school, maar dit kon door het coronavirus helaas niet doorgaan. Om toch de showpiece toch aan het publiek te laten zien hebben de studenten filmpjes opgenomen.

Student Guusje Somers heeft een tas gemaakt geïnspireerd op het beroep media en communicatie. Guusje: “Ik heb dit gedaan met de achterliggende vraag: wat als dit er niet was? Dan wisten wij ook niet zoveel over het coronavirus. Het belang van deze beroepen wordt soms een beetje vergeten.”

Guusje heeft bij het maken van haar tas gebruik gemaakt van online- en offline media-uitingen. Zo zijn op de tas kranten verwerkt en de kleuren zijn geïnspireerd op online media-uitingen.

Het filmpje is opgenomen in een drukkerij. Hier komt de offline media weer tot uiting. De beelden van het filmpje zijn juist weer op een moderne manier opgenomen. Guusje: “Deze combinatie maakt het filmpje interessant om naar te kijken”.

Bekijk het filmpje op onze Instagrampagina!