SintLucas Media- en evenementenmanagement

Studenten Media- en evenementenmanagement organiseren examenevent 

Examenevent

Eindexamenstudenten van de opleiding Ruimtelijk vormgeven kregen de opdracht om een stopmotion filmpje geïnspireerd op de Dutch Design Week (DDW) te maken. Een stopmotion filmpje is een filmpje waarin foto’s achter elkaar worden geplaatst en per foto verandert er telkens iets kleins aan de opstelling. Door de foto’s achter elkaar te zetten krijg je een filmpje. Dit filmpje is een onderdeel van de eindexamenopdracht die de studenten uitvoeren. Studenten van de opleiding Media- en evenementenmanagement kregen de taak om rondom deze eindexamenopdracht een event te organiseren. Wij spraken derdejaars studenten Danique, Jett en Suze over deze opdracht.

De opdracht
Suze: “Wij kregen van twee docenten Ruimtelijk vormgeven de vraag of wij een opening en afsluiting van het examenproject van studenten Ruimtelijk vormgeven wilde organiseren. Dat leek ons natuurlijk heel gaaf! Toen we wisten wat het onderwerp van het examen zou worden zijn we meteen aan de slag gegaan met brainstormen over dit onderwerp. Daarna hebben we de verschillende ideeën uitgewerkt tot een concreet idee, het concept. Vervolgens mochten we dit concept presenteren aan de docenten van Ruimtelijk vormgeven waarvan wij deze opdracht hebben gekregen. Na deze presentatie kon het echte organisatiewerk beginnen.”

Taken verdelen
Jet: “We hadden de groep in kleine subgroepjes verdeeld waaronder: techniek, communicatie en catering. Ook moesten we rekening houden met een budget en dit was soms best een uitdaging. Tijdens dit project had ik de rol van projectleider. Ik verzamelde alle ideeën en bracht deze samen. Deze rol vond ik erg leuk, omdat mijn passie ligt bij organiseren.” Ook moesten de studenten omgaan met onverwachtse situaties. Danique: “Bij zo’n project komen ook al tijd onverwachtse dingen op je pad. Zo moesten we op het laatste moment toch nog wat aanpassingen gedaan worden. Het is daarom belangrijk dat je jezelf flexibel opstelt en goed in kan spelen op plotselinge problemen.”

De dag  werd feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje.