SintLucas Podium- en evenemententechniek

Studenten helpen mee met concert Rowwen Hèze

Rowen Heze

Een geweldige kans! Zo omschrijft derdejaars student Podium- en evenemententechniek Wouter Vermeer het project rondom het Slotconcert van Rowwen Hèze waaraan hij begin november samen met studiegenoten heeft deelgenomen.

Wat kan je en wat wil je leren

Wouter werd twee jaar geleden ook geselecteerd om de crew tijdens het Slotconcert te ondersteunen en dit jaar mocht hij weer aansluiten. Wouter: “Ik heb twee jaar geleden echt een superleuke en leerzame week gehad samen met mijn studiegenoten. Daarom wilde ik dit jaar graag weer meedoen.” Samen met de manager van de crew kijken de studenten wat zij kunnen en wat zij graag willen leren en dat werkt heel fijn volgens Wouter.

De briefing

“In het begin van de week kregen we een briefing van de crew van Rowwen Hèze. Tijdens deze briefing kregen we uitleg over wat die week de bedoeling was. De eerste twee dagen zijn we vooral op- en om het terrein bezig geweest. Soms ben je dan ook met minder technische taken bezig zoals het plaatsen van dranghekken of het leggen van stroomkabels. De rest van de week werden we verdeeld in groepjes. In deze groepjes hebben we de verlichting en het geluid op het podium opgehangen en zijn we bezig geweest met de verlichting van het backstage gedeelte.”

Change-overs

Ook waren de studenten tijdens het concert zelf aan het werk om samen met de crew de bezoekers van het concert een onvergetelijke show te bezorgen. Wouter: “We zijn tijdens het concert bezig geweest met het verplaatsen van grote instrumenten zoals het drumstel, gitaren en blaasinstrumenten. Zo moesten de instrumenten van de band van Rowwen Hèze plaats maken voor de instrumenten van de band van special guest DI-RECT. Dit moet echt supersnel gebeuren. De show wordt namelijk niet stilgelegd en de doeken gaan niet dicht. De change-over is dus ook voor publiek te zien en dit moet er natuurlijk niet rommelig of chaotisch uitzien.”

Van elkaar leren

“Tijdens dit project heb ik vooral geleerd dat zelfs bij grote producties er altijd nog last-minute dingen worden aangepast, maar ook dat je hier zelf inspraak in kan hebben ook al ben je nieuw en weet je misschien nog niet zoveel. Ik had echt het idee dat de crew ook naar mij luisterde. Zo leerden we echt van elkaar. Zelf vond ik het vooral heel erg gaaf dat ik samen met een studiegenoot bijna het hele plan voor de backstage verlichting heb gemaakt en uitgevoerd.”

“Het was een gaaf project. Je maakt lange en onregelmatige dagen, maar je krijgt er ook een mooie ervaring voor terug. Ook leer je veel mensen kennen en dat is ook heel waardevol.”