SiNTLUCAS Fotografie

Studenten bezoeken Paris Photo

Vierdejaars studenten van de opleiding Fotografie zijn afgelopen week op studiereis naar Parijs geweest. Daar bezochten zij Paris Photo (grote internationale beurs op het gebied van fotografie).

Paris Photo

Een hele leerzame en mooie beurs

Joris Voeten, vierdejaars student fotografie vertelt over de beurs: “Ik vond het een hele leerzame en mooie beurs. De sfeer op de beurs was erg goed, omdat iedereen die op deze beurs rondliep geïnteresseerd was in fotografie. Het was daardoor ook extra leuk om met mensen te praten over bepaalde fotografie werken.”

De beurs heeft veel indruk gemaakt op Joris. Hij vond het altijd lastig om voor te stellen hoe groot de fotografiewereld is, maar door Paris Photo is hij zichzelf ervan bewust geworden dat er internationaal enorm veel animo is voor fotografie.

Tijdens de studiereis kregen de studenten ook vrije tijd om hun eigen dagprogramma te bepalen. Parijs als stad heeft veel indruk gemaakt op Joris. “Het is een wereldstad en dat merk je. Ik woon zelf in Amsterdam en daar is het altijd druk, maar in Parijs is het nog drukker. Ook is Parijs een stad waar je een eeuw kan wonen, maar nooit alles kan ontdekken. Voor fotografie is Parijs een prachtige stad. Je hebt zeker een aantal dagen nodig om de stad te leren kennen.”

Paris Photo