Studenten bezoeken Design Museum

Design museum

Design Museum
Vorige week bezochten alle eerstejaars studenten Vormgeving, Product, Ruimte en Media het Design Museum in Den Bosch. Tijdens dit bezoek kregen de studenten een lezing over de nieuwe visuele identiteit van het museum en uitleg over hoe zij daar zowel binnen als buiten het museum mee omgaan. De studenten bezochten hier ook twee tentoonstellingen: “Binnenkijken met Thijs Wolzak” en “Jean Cocteau, Metamorphosis”.

Student aan het woord
Eerstejaars student Anouk Willemsen vertelt over haar ervaring van het museumbezoek.

De lezing
“Ik vond het erg interessant om informatie over de huisstijl en identiteit van het museum te krijgen. Natuurlijk ook omdat wij bij VPRM laatst een opdracht hadden met huisstijl. Ik vond het wel een beetje jammer dat we in de lezing bijna alleen maar informatie kregen over de huisstijl en niet over de tentoonstellingen die we gingen bekijken”

De tentoonstellingen
“De tentoonstelling “Binnenkijken met Thijs Wolzak” vond ik echt super leuk. Het was eens een keer iets anders dan alleen naar iets kijken. Nu werden eigenlijk de vragen die in je op kwamen over de foto al meteen beantwoord. Ook vond ik de zitjes extra leuk dat maakte het echt af. De tweede tentoonstelling (Jean Cocteau, Metamorphosis) vond ik minder. Ik begreep het niet echt en het was echt een beetje een standaard museum voorstelling. Ik had liever die tijd nog in de eerste voorstelling gestoken.”

Bekijk hier meer informatie over de tentoonstellingen van het Design Museum.

Foto’s: Frencis Artz

Design museum