Studente Anniek exposeert voor het eerst tijdens ArtiBosch

Fotografie

Food-, mode- en portretfoto's

Vierdejaars studenten Fotografie Anniek Snoeijs gaat komende zondag, 2 september, voor het eerst haar foto’s exposeren tijdens het Artibosch Kunstenfestival in Den Bosch.

“Ik was op vakantie toen ik de oproep van Artibosch zag. Ik twijfelde even maar uiteindelijk dacht ik ‘Waarom niet’.” Anniek kreeg al vrij snel na haar reactie te horen dat ze als een van deelnemers was uitgekozen voor de expositie voor jonge kunstenaars. “Het is de eerste keer. Ik hoop op een toffe ervaring. Ik ben benieuwd naar de reacties van mensen die voor het eerst mijn werk zien.”

Veelzijdig

Anniek mag haar werk niet alleen laten zien, ze mag het ook verkopen. Ze heeft tijdens de expo van Artibosch vier wanden tot haar beschikking. “Dat is vrij groot! Ik heb thuis vellen uitgelegd, net zo groot als de expositieruimte, om tot een indeling te komen. Ik vind het leuk om alles zelf te doen. Met hulp van mijn moeder die zelf ook creatief is.”  De foto’s die ze gaat tentoonstellen, zijn divers. “Foodfoto’s, mode, bloemen en een portret. Ik ben veelzijdig en wil me niet op één ding richten. Dat is denk ik ook mijn perfectionisme. Dat ik alles zo goed mogelijk wil doen.”

Ondernemend

De vierdejaars studente is een ondernemend type. De expo bij Artibosch is haar eerste maar zeker niet haar laatste dit jaar. Tijdens de Dutch Design Week (DDW) zijn een aantal van haar foto’s te zien bij ‘t Vershuys in het Veemgebouw op Strijp-S. “Ik werk daar en deed mijn baas het voorstel om mee te doen aan de DDW. Hij vond het een goed idee om mijn foodfoto’s te exposeren.” Het is haar grote droom om ver te komen in de fotografie. Vandaar dat ze elke mogelijkheid grijpt om haar werk te laten zien.

Tekst gaat verder onder de foto

Anniek Snoeijs
Anniek Snoeijs

Eigen draai

De foto van de paarse bloem maakte ze met een technische camera. Digitaal en Analoog. “Hierdoor ontstond bij mij een grote liefde voor analoog fotograferen. Via deze manier leer je beter nadenken over wat voor beeld je wilt maken.” Anniek liet zich voor deze foto inspireren door Irving Penn. “Zijn bloemenfoto’s gaven mij inspiratie. Ik wilde geen kopie maken. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven.” Ze zond dit werk ook in voor de Adobe Design Achievement Awards en bereikte er de halve finale mee. Deze competitie stimuleert studenten wereldwijd om hun creatieve werk in te zenden en te delen.

Kennis verbreden

Na dit jaar bij SintLucas gaat ze nog verder studeren. Een driejarige fotografie-opleiding in Brussel. “Ik wil mijn kennis op het gebied van fotografie nog meer verbreden. Ik wil mezelf te tijd gunnen om zo goed mogelijk te worden.”

Expositie Artibosch

Het werk van Anniek en de andere jonge kunstenaars is zondag 2 september van 11 tot 17 uur te zien aan De Parade in Den Bosch. Meer info via deze pagina. Meer werk van Anniek kun je bekijken op haar website