Student maakt tassen van oude filmbanieren

Tas gemaakt van filmbanier

Een mooie samenwerking tussen Natlab en studenten Luka Urlings, Julie Dubbe en Coosje Bouman van de richting Vormgeving, product, ruimte & media en Vormgeving & Ambacht. Na een succesvolle schoolopdracht vroeg Natlab aan Luka of zij rugzakken kon ontwerpen voor de verkoop. En met succes: de tassen, gemaakt van oude filmbanieren, zijn nu te koop! Voor deze opdracht werkte Luka samen met Coosje en Julie. Coosje stikte de tassen en Julie ontwierp de kaartjes. Wij zijn benieuwd hoe deze samenwerking tot stand is gekomen…

Het begon allemaal met een stoel
Luka: “voor een schoolopdracht kwam ik in contact met Natlab in Eindhoven. In eerste instantie voor het ontwerpen van een stoel. Nadat ik zag hoeveel oude filmbanieren Natlab had liggen heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en een tas gepresenteerd in plaats van de gevraagde stoel”. En met succes! Natlab was meteen erg enthousiast.

De productie
Na deze opdracht heeft Luka de tas verder ontwikkeld en de hulp ingeschakeld van goede vriendin Coosje Bouman (vierdejaars student leer). Luka heeft het eerste jaar de richting leer gevolgd op SintLucas en daar leerde ze Coosje kennen. “Coosje heeft mij geholpen met het produceren van de eerste oplage”, aldus Luka. Om de tas helemaal af te maken vroeg Luka haar klasgenoot en vriendin Julie om bijpassende kaartjes te ontwerpen met daarop informatie over het tassenproject. Luka: “Op de kaartjes is te lezen uit welke filmbanier de tas is gemaakt”. Voor de kaartjes heeft Julie speciaal gerecycled papier gebruikt. Dit sluit goed aan bij het idee van het geven van een tweede leven aan iets wat anders afval zou zijn. Julie: “omdat we allebei op stage waren, stuurde ik mijn ontwerpen via WhatsApp door naar Luka en gaf zij mij op deze manier feedback”.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Tassen voor Natlab

Samenwerking
“Onze samenwerking verliep heel goed omdat we allemaal precies deden waar we goed in zijn”, aldus Luka. Julie: “dat klopt. Naar mijn idee is ook alles goed gegaan”.

De tassen zijn sinds afgelopen week te koop bij Natlab. Er zijn in korte tijd al zoveel positieve reacties gekomen dat Luka en Coosje starten met het produceren van een tweede oplage. Luka: “zolang er vraag is maken wij tassen”!