SintLucas Bachelor Visual Communication

Student Jessie Raijmakers valt in de prijzen tijdens designwedstrijd

Jessie Raijmakers

Studenten van de bachelor Visual Communication kregen afgelopen periode de kans om mee te doen aan verschillende designwedstrijden. Zo deed vierdejaars student Jessie Raijmakers mee aan een designwedstrijd van D&AD New Blood Awards en ging aan de slag voor de Engelse provider Giffgaff. Giffgaff wil namelijk graag dat oude telefoons gerecycled worden in plaats van weggegooid. Een mooie opdracht! Wij zijn heel benieuwd hoe Jessie deze opdracht heeft aangepakt.

Ontwerpopdracht

Jessie: “Van alle wedstrijdbriefings sprak mij de briefing van Giffgaff meteen aan. Het was een duidelijke opdracht waarin ik mijn ei kwijt kon. Er waren een aantal onderdelen die verplicht terug moesten komen in het filmpje zoals de vier stappen die een klant moet doorlopen om de telefoon te recyclen in plaats van deze weg te gooien.”

Aan de slag

“Tijdens de lessen heb ik aan diverse workshops deelgenomen om inspiratie voor mijn ontwerp op te doen. Ook heb ik verschillende YouTube filmpjes gekeken. Ik heb mij laten inspireren door een Nederlandse studio genaamd From From. Zij werken veel met installaties om een boodschap duidelijk te maken.”

“Toen ik wist dat ik een soort installatie wilde gaan maken heb ik een storyboard gemaakt. Aan de hand van dit storyboard heb ik de installatie gebouwd. De installatie is gemaakt van duurzame materialen zoals hout en karton. Ik heb de vier stappen die de klant moet doorlopen om een telefoon terug te sturen gevisualiseerd met behulp van de installatie. Deze beelden heb ik verwerkt in een filmpje.”

Winnaar

“De goede feedback van mijn docenten gaf mij de doorslag om uiteindelijk om mijn werk ook echt in te sturen en deel te nemen aan de wedstrijd. Een paar weken na de inzending kreeg ik een bericht van de organisatie met het nieuws dat ik een prijs gewonnen heb! Supergaaf natuurlijk” Tijdens de komende weken krijgt Jessie te horen wat haar prijs is. Nog even afwachten dus!

Bekijk op de pagina van D&AD New Blood Awards het filmpje van Jessie (onderaan de pagina).

Jessie Raijmakers
Jessie Raijmakers