Buitenlandse stage

Stage in Indonesië

Iris Heesterbeek, tweedejaars student Media- en evenementenmanagement, loopt stage op de marketingafdeling van Kids Fun Yogyakarta in Indonesië. Kids Fun Yogyakarta is een attractiepark gericht op families.

Iris in Indonesië

Het was altijd al een droom van Iris om meer van de wereld te zien en kennis op te doen in een ander land. Nu het vanuit haar opleiding tijd was om stage te lopen had ze een goede reden om voor een halfjaar naar het buitenland te vertrekken. Wij zijn benieuwd naar haar ervaringen…

Iris: “Ik wilde heel graag naar een Engelstalig land, maar ik had niet perse een voorkeur voor Indonesië. Toen ik twee medestudenten sprak die al eerder naar Indonesië geweest waren was ik meteen enthousiast. Door hun tips kon ik zaken makkelijker en sneller regelen. Ook zijn er voorgaande jaren al meerdere SintLucas-studenten naar Indonesië geweest dus dit maakte het ook een stuk makkelijker, omdat Kids Fun al ervaring had met Nederlandse stagiaires van SintLucas. Al met al viel het regelen van de stage enorm mee!”

Geen dag is hetzelfde
“Ik sta om 7.00 uur op en dan maak ik mij klaar voor de dag. Daarna staat om 8.00 uur de taxi van Kids Fun klaar om mij op te halen. Eenmaal aangekomen op mijn stage check ik allereerst mijn mail en daarna ga ik verder met het project waar ik mee bezig ben. Rond 12.45 is het tijd voor lunch. In de middag ben ik ook altijd nog druk bezig met mijn projecten en dan staat er om 16.00 uur iemand klaar om mij weer naar huis te brengen.”

De taken van Iris tijdens haar stage bestaan vooral uit het bedenken van: concepten, promotieacties, verschillende events en video producties. Daarnaast is Iris vooral bezig met het uitvoeren van evenementen. “De taken die ik mag doen zijn echt heel gaaf. En het leukste is: geen dag is hetzelfde!”

Thuisgevoel
Iris vindt de mensen in Indonesië ook enorm aardig. “Iedereen wil met je kletsen of met je op de foto. Ook zijn de mensen super behulpzaam. Je voelt je echt meteen thuis.”

Een must do!
Een stage in het buitenland is zeker iets wat je meegemaakt moet hebben, aldus Iris. “Je leert niet alleen veel van de stagewerkzaamheden zelf, maar je leert ook dingen als zelfstandigheid. Als je twijfelt: doe het gewoon! Het is een hele ervaring en dat kan niemand meer van je afpakken.”

Wil je meer zien van Iris in Indonesië? Volg haar dan gerust via @irisheesterbeek op Instagram!