SintLucas MBO

SintLucas volgens Keuzegids MBO beste creatieve vakschool

SintLucas is volgens de Keuzegids MBO 2022 de beste creatieve vakschool van Nederland. Een mooie stijging ten opzichte van de tweede plaats in januari 2021. Al onze opleidingen scoren 4 van de 5 sterren, Creatief vakman en Software developer zelfs 4,5 ster en hebben hiermee het predicaat Top-opleiding.

In de gids worden alle mbo-opleidingen in Nederland met elkaar vergeleken. De beoordelingen zijn onder meer gebaseerd op de studenttevredenheid, inspectierapporten en landelijke onderwijsstatistieken. De scholen worden onderverdeeld in drie categorieën brede scholen (ROC’s), groene scholen (AOC’s) en specialistische scholen. Onder specialistische scholen vallen onder meer de creatieve vakscholen.

We zijn trots dat studenten ook in deze tijd van Corona tevreden zijn over het onderwijs en de begeleiding en we ook op andere criteria hoog scoren. Een geweldige prestatie van alle medewerkers, maar ook van de studenten zelf, onze stagebedrijven en andere partners die mede het onderwijs mogelijk maken.

We zijn blij met dit resultaat en blijven uiteraard ook komend jaar werken aan toonaangevend onderwijs.