SintLucas

SintLucas online expo

Onze online expo is live!

Bezoek onze online expo

Het eindexamenwerk van SintLucasstudenten Vormgeven & ambacht, Ruimtelijk vormgeven en de bacheloropleiding Visual Communication is vanaf donderdag 18 juni virtueel te bezoeken. Bezoekers lopen door verschillende ruimtes waar werk tentoongesteld staat. Door op het werk te klikken, kom je via een pop-up schermpje meer te weten over de maker en het proces. Deze online expo is het alternatief voor de eindexamenexpositie die altijd in juni in het gebouw van SintLucas in Boxtel te zien is.

 

Buiten de lijntjes

Het werk ‘Go beyond the limits’ van keramiekstudente Evie Verstegen kun je van alle kanten bewonderen in de online expo. Ze vindt het jammer dat haar werk nu alleen virtueel te zien is. “De virtuele versie ziet er wel heel gaaf uit! Hopelijk kan ik het volgend jaar nog een keer in het echt laten zien.” De studente maakte een ontwerp dat letterlijk buiten het kader valt: “Door de vazen zwart te maken, krijg je een mooi contrast met de witte sokkel”, vertelt Evie. Dat buiten de kaders denken dat heeft de studente wel moeten leren. “Docenten sporen studenten regelmatig aan om net iets anders te bedenken. Het ging bij mij steeds meer vanzelf, hoewel ik bij mijn afstudeerwerk wel even goed heb nagedacht wat mensen aan zou kunnen spreken.” Deze week hoort de afstudeerder of ze geslaagd is. Daarna volgt een tussenjaar waarin ze door Europa gaat reizen: ”Tijdens deze reis ga ik nadenken over hoe ik het vak keramiek verder wil gaan toepassen. Misschien in de vorm van een eigen bedrijfje of een vervolgopleiding waarin ik me verder kan ontwikkelen in het ontwerpen van producten.”

Opening

Locatiemanager Frank Kat opende de online expositie donderdag 18 juni om 15.00 uur. Via deze link  kan een bezoekje gebracht worden aan de online expo (deze link werkt alleen via Google Chrome). De komende maanden zal de virtuele expo uitgebreid worden met werk van andere SintLucas-opleidingen.

De online expo is gemaakt door Richard Saffrie, medewerker SintLucas