Samenwerking tussen studenten
Radio SintLucas wordt door zeven studenten van SintLucas georganiseerd. In kader van 3FM Serious Request gaan ze vier dagen radio maken in een glazen huis binnen SintLucas (Eindhoven).  Voor het project werken studenten van Podium- en Evenemententechniek, Media- & Evenementenmanagement, Audiovisuele Technologie en Audiovisuele Vormgeving & Animatie samen. Drie studenten zullen vier dagen lang radio maken vanuit het glazen huis van SintLucas. Gedurende de week zullen er diverse gasten en artiesten langskomen. Daarnaast zullen studenten in en om het glazen huis van SintLucas artiesten, gasten en bezoekers interviewen.

Reanimatie in Nederland
Met de actie willen de studenten geld ophalen voor één van de Serious Request doelen: reanimatie in Nederland. Het doel is reanimatiecursussen te organiseren op scholen, bij sportclubs, wijkteams en in buurthuizen. Daarnaast willen ze op zoveel mogelijk plaatsen AED’s (Automatische Externe Defibrillators) plaatsen om ervoor te zorgen dat hulpverleners ook de goede middelen hebben om direct in actie te komen en levens te redden.

Radio SintLucas wordt ook ondersteund door het Rode Kruis die ook langskomen bij SintLucas om meer te vertellen over reanimeren. Het initiatief wordt ook toegejuicht door 3FM.

Waar kun je Radio SintLucas luisteren?
Radio SintLucas is van maandag 3 december tot en met donderdag 6 december iedere dag vanaf 09.00 uur te beluisteren via het YouTube-kanaal van SintLucas. In onderstaande afbeelding zie je het uitzendschema.

Doneren
Wil jij dit initiatief ondersteunen? Leerlingen en studenten van SintLucas kunnen op school doneren (alleen met pin). Wil je op een andere manier geld geven voor dit doel? Klik dan hier.

Volg Radio SintLucas ook op Facebook: https://www.facebook.com/radiosintlucas/.