Project Future Cities

De stad van de toekomst. Hoe ziet deze eruit?

Tijdens het project “Future Cities” denken studenten mee over de stad van de toekomst en organiseren rondom dit thema een festival. Er staat nog niet veel vast behalve dat er muziek, lezingen, exposities en workshops zijn. De rest van de organisatie ligt in de handen van studenten.

Audrey Ristawati en Yun Lang Choi van de opleiding Creative Technologies doen mee aan dit project. De studenten organiseren samen met een team van acht andere studenten en hun begeleider Kim van Uden het festival.

“Ik vind het heel goed bij mijn studie passen, omdat Creative Technologies ook gaat over leren door iets te doen of te maken,” zegt Audrey. “Het voelt dus eigenlijk meer als een stage.” Iedereen binnen de groep heeft zijn eigen opdracht. Zo werkt de een bijvoorbeeld aan het onderdeel communicatie en de ander aan het onderdeel programmering. Momenteel zijn de studenten druk bezig met het vinden van zoveel mogelijk artiesten en muzikanten voor het festival.

Het project is erg breed omdat het gaat over mogelijke ideeën. “We merken dat er veel verschillende beelden zijn binnen het team over hoe de toekomst er uit gaat zien” aldus Yun.

Tijdens dit projecten werken Audrey en Yun ook samen met studenten van andere scholen. Ondanks dat de studenten van verschillende scholen komen, heerst er toch een teamgevoel en merken de studenten amper dat ze van verschillende scholen komen.

Het festival vindt plaats op 20 en 21 juni 2019 in het Klokgebouw in Eindhoven. Kijk voor meer informatie op deze website.