SintLucas Alumni

Oud-student Lynn opent eigen glas-in-lood atelier

lotus

Lynn Gommans, oud-student Decoratie- en restauratieschilder, is sinds eind mei trotse eigenaresse van haar eigen glas-in-lood atelier op Strijp-S. Hoe is dit proces verlopen en wat heeft ze allemaal gedaan om dit te bereiken? Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar haar verhaal.

Loopbaan

Lynn is 27 lentes jong en woont samen met haar vriend en twee katten op Strijp-S in Eindhoven. Na het afronden van de opleiding Decoratie- en restauratieschilder 2014 koos Lynn voor de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na een aantal jaar studeren besloot Lynn zich volledig op haar eigen bedrijf ArrowGlass te richten waar ze nu met veel plezier werkt.

Schooltijd bij SintLucas

Lynn heeft haar schooltijd op SintLucas ervaren als een fijne een leerzame tijd: “Het was een erg praktische opleiding waarbij we veel hebben geleerd en gedaan. We hadden een hele leuke en sociale klas en alles wat we leerden was heel uitgebreid”. In het derde leerjaar ontstond tijdens een stage haar liefde voor glas-in-lood. Na het afronden van de opleiding kreeg Lynn van haar ouders een startpakket om thuis aan de slag te gaan met glas-in-lood.

Na veel oefenen kwamen de eerste echte opdrachten binnen. Deze opdrachten kon Lynn aannemen en uitvoeren door in haar vrije uren aan de opdrachten te werken. De opdrachten bleven maar binnenkomen. Om deze reden besloot Lynn van haar hobby haar werk te maken en zo ontstond haar eigen bedrijf ArrowGlass.

ArrowGlass

Lynn heeft nu haar eigen bedrijf op Strijp-S. Het bedrijf is een combinatie tussen een atelier en een winkel. Lynn werkt zelf in haar atelier en haar werk showt ze op de schappen in haar winkel. Lynn: “Het leukste van ondernemen vind ik het proces dat erbij komt kijken. Je bedenkt en ontwerpt zelf een product, realiseert het, fotografeert het, zet het op de markt, promoot het en later verkoop je het product. Je ziet jouw eigen product dus helemaal ontwikkelen van begin tot eind en dat vind ik mooi”. Daarnaast is Lynn bezig met het uitbreiden van haar met onder andere workshops glas-in-lood die vanaf volgende maand plaats zullen vinden.

Trots

Lynn: “Als ik terugkijk op mijn periode bij SintLucas, ben ik het meest trots op alle verschillende dingen die ik heb geleerd. Mijn docent zei altijd: “Vakmanschap is handicap” en daarmee bedoelde hij dat je iets leert volgens de regels en dat moet vormen naar iets eigens. Als ik terugkijk op de tijd dat ik nu bezig ben met mijn bedrijf ben ik vooral trots op dat ik het allemaal zelf doe. Zo heb ik mijn eigen website gebouwd, ontwerp ik zelf de folders, maak ik zelf reclame, enzovoorts.”

Advies

Als afsluiting wil Lynn nog een advies meegeven: “Ik wil iedereen adviseren te doen wat je leuk vindt. Ik heb bijvoorbeeld veel te lang rondgelopen op het hbo, terwijl ik het helemaal niet meer leuk vond en mijn gevoel voor creativiteit afnam. Toen ik mij weer ging richten op glas-in-lood bloeide ik helemaal op. Ga op zoek naar wat jezelf en jouw product uniek maakt.”

Ben je benieuwd geworden naar wat Lynn allemaal maakt? Bezoek haar winkel (​Laboratoriumstraat 8 in Eindhoven), neem dan een kijkje op haar Instagram @arrowglass_atelier of check de website.