SintLucas Alumni

Oud student Edwin van Capelleveen in finale van HEMA ontwerpwedstrijd

Ontwerpwedstrijd HEMA

Een knappe prestatie van oud-student Edwin van Capelleveen en zijn studiopartner Milou Bergs. Zij hebben met hun ontwerp “STOR” de finale van de HEMA design contest bereikt. Naast een juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt waarbij ze jouw stem goed kunnen gebruiken! Het ontwerp van de winnaar maakt namelijk kans om in productie genomen te worden door HEMA. Hoe gaaf is dat? Wij zijn benieuwd naar het verhaal achter het ontwerp.

Wat vooraf ging

Edwin: “Ik ben in 2014 afgestudeerd aan SintLucas richting Stand-winkel- en decorvormgeving (nu Ruimtelijk vormgeven). Daarna ben ik meteen verder gaan studeren aan de Design Academy Eindhoven. Inmiddels ben ik 2 jaar afgestudeerd. Tijdens mijn studie aan de Design Academy Eindhoven leerde ik Milou Bergs kennen met wie ik na het afstuderen een bedrijf ben begonnen onder de naam Tienvierstudio. Waarbij we vooral focussen op productontwerp.”

Tienvierstudio

“Met Tienvierstudio ontwerpen wij voornamelijk interieurproducten met eerlijke, duurzame materialen zonder onnodige details. Ook werken wij het liefst met lokale vakmensen om onze ontwerpen te produceren. Daarnaast is zijn we op dit moment veel bezig met 3D tekenen en het maken van visualisaties.”

Dutch Design Week

“Ook zijn wij met Tienvierstudio actief tijdens de Dutch Design Week (DDW). Afgelopen jaren hebben wij tijdens de DDW een aantal nieuwe producten uitgebracht. In 2018 waren dit producten geïnspireerd op standaard industriële materialen, zoals buizen en kokers die wij hebben vertaald naar bruikbare interieurproducten. In 2019 brachten we een lampenserie ‘UPON’ uit.

HEMA Design contest

“Wij zochten al een tijdje naar een manier hoe we in konden spelen op deze tijd vol veranderingen. Toen we het thema van de HEMA design contest  zagen waren wij meteen enthousiast. Het thema van dit jaar was namelijk: ontwerp een oplossing die de tijd die je met dierbaren thuis doorbrengt beter, leuker en makkelijker maakt. Na een snelle brainstormsessie sprong een idee er direct uit. Dit idee hebben wij door middel van schetsen, eenvoudige testjes en modellen uitgewerkt hebben tot een productontwerp.”

De naam van het productontwerp is “STOR”. Dit komt voort uit:

  • Store. Store betekent opbergen in het Engels
  • Stories. Dit staat voor meerder meerdere verdiepingen
  • Stories. Verhalen die ontstaan als mensen aan tafel zitten.

Met STOR creëer je een unieke etagère. Zo kan je jouw mooiste servies gebruiken om een etagère te maken voor iedere gelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan een zondagse brunch of een gezellige borrel met een vriend of vriendin.

Edwin: ”Het ontwerp bestaat uit vier houten onderdelen waar je jouw eigen servies tussen kan plaatsen. Deze worden bij elkaar gehouden door magneten. Makkelijk schoon te maken, op te bergen en daarna weer opnieuw te gebruiken. En waarom dit zo handig is? Nou een etagère bestaat normaal gesproken uit bordjes met gaten in het midden. Deze bordjes kan je nergens anders voor gebruiken dan voor een etagère. Ook zien etagères er vaak eentonig uit. Allemaal in dezelfde kleur of met hetzelfde patroon. Onze etagère is duurzaam, uniek en ziet er vrolijk uit. Ook kan je hiervoor bordjes voor gebruiken die je al in huis hebt.”

Stemmen

24 september presenteren Edwin en Milou hun ontwerp voor de vakjury in Amsterdam. Tot die tijd kan je hier stemmen op dit mooie idee. Het ontwerp van de winnaar maakt kans om in productie te worden genomen door HEMA. Hoe gaaf is dat! Help jij Edwin en Milou mee door te stemmen op STOR en wie weet ligt deze duurzame en vrolijke etagère misschien wel bij jou HEMA filiaal in de winkel!

Wil je meer werk zien van Edwin en Milou? Bekijk dan de site van hun studio Tienvierstudio.