SintLucas Ruimtelijk vormgeven

Ontwerp een restaurant met als thema urban farming

De inrichting van een restaurant ontwerpen met als thema urban farming. Dat is nog eens een uitdaging! Tweedejaars student Amber Wijnhoven van de opleiding Ruimtelijk vormgeven ging aan de slag met dit interieurproject. Wij zijn benieuwd hoe zij dit heeft aangepakt.

Amber: “Ik ben begonnen met een onderzoek naar het thema urban farming. Urban farming is eigenlijk stadslandbouw. Dus het verbouwen van voedsel in de stad. Na mijn onderzoek heb ik drie uitgangspunten gekozen en op basis hiervan moodboards gemaakt. De uitganspunten die ik gekozen had waren: natuur (groen, planten), water (vissen, schubben) en de kleur roze (roze van het kweeklicht).” De inspiratie voor het interieurontwerp haalde Amber uit haar moodboards. Amber: “De plattegrond voor het interieur heb met mijn tekentablet getekend in Photoshop.”

Om een goed beeld van de materialen te krijgen heeft Amber een materialenkaart gemaakt. Zo zie je op deze kaart de betonkleur van de vloer, de roze kleur van de banken en stoelen, de kleur van de muur en de schubbenprint die te zien is op de bar en de muren.

Amber heeft niet alleen een interieurontwerp gemaakt, maar ook de menukaart voor het restaurant ontworpen. Amber: “De menukaart heb ik in dezelfde stijl opgemaakt als de stijl van het interieur. De kleuren (roze en groen), de ronde vormen en de schubbenprint komen in het ontwerp van de menukaart terug. Zo heeft alles dezelfde sfeer.” Ook de visgerechten die op de kaart te vinden zijn passen bij het geheel. Amber: “Ik vind het complete concept erg mooi, ik ben trots op het totaalplaatje wat goed bij elkaar past.”

Op onderstaande foto’s zijn de ontwerpen van Amber te zien: