SintLucas & Megawatt

Nieuwe vmbo- en mbo wervingscampagne

Samen met reclamebureau Megawatt Advertising werken we sinds afgelopen jaar met veel enthousiasme aan onze wervingscampagnes voor vmbo en mbo. De switch naar een nieuw bureau was hét moment om onze “Kom jij het maken” campagne door te ontwikkelen. Deze campagne zet de toon voor deze verse samenwerking en laat zien waar SintLucas voor staat, dé vakschool voor creatief talent.

Mbo-campagne: “Kom jij … en word je…”

Megawatt heeft voor ‘Kom jij het maken’ een 2.0 versie ontwikkeld. In deze mbo-campagne ligt de focus op wat je als student praktisch gaat doen tijdens de opleiding en welke betekenisvolle toekomst er in het verschiet ligt na een opleiding bij SintLucas. Deze formule was de basis voor de 8 uitgesproken karakters die we ontwikkelden, die ieder een eigen opleidingsrichting representeren. Zo krijgt iedere richting een gezicht, letterlijk. Want onze studenten spelen de hoofdrol in de nieuwe video en fotografie.

Getoetst bij leerlingen

Voor de ontwikkeling van het concept voor de mbo-campagne, sprak Megawatt met verschillende vmbo-leerlingen, de doelgroep van de mbo-campagne. Het idee dat ze op basis hiervan hebben uitgewerkt, is vervolgens getoetst bij onze eigen vmbo-leerlingen. Dit concept wordt ook doorgetrokken in de website, brochures en andere uitingen.

Bekijk hieronder het resultaat van de campagnevideo van het mbo

Vmbo campagne: Ben jij een maker?

Voor het vmbo heeft Megawatt gekeken naar de kern van ons vmbo (creativiteit) in vergelijking tot andere vmbo-scholen. Dit is uitgewerkt naar een concept en fotografie dat nog meer de eigenheid van het vmbo laat zien en onderscheidend is ten opzichte van collega -scholen. In de fotografie zie je onze eigen leerlingen terug en krijg je een kijkje hoe zij bij ons op school zitten, gekoppeld aan de kernwaarden plezier, trots, groei en eigenheid. Dit concept is uitgewerkt in een online campagne voor het vmbo en zal de komende maanden verder ontwikkeld worden in een brochure, website en andere communicatiemiddelen.

Bekijk hieronder het resultaat van de campagnevideo van het vmbo

“Campagne past bij leefwereld van jonge creatieven”

‘Vanaf het begin spatte de energie van de samenwerking met team SintLucas af’, vertelt Simon Coolen enthousiast. Als creatief directeur is hij trots op het feit dat ze direct een mooi, creatief statement maken, wat enorm goed past bij SintLucas en haar (potentiële) studenten. Al met al zijn we enorm trots op de campagne en natuurlijk op de eerst behaalde resultaten, aldus Simon.

Marion Henckens, manager marketing & communicatie van SintLucas: “We hebben met Megawatt een campagne ontwikkeld die helemaal past bij de leefwereld van jonge creatieven en waarmee we ze aanspreken op hun talent en ambitie. De eerste reacties en resultaten zijn heel positief.”