Make Someone Happy

Deze periode staat het vak Creativity (richting Vormgeven, Media & Technologie) in het teken van social design “Make Someone Happy”. Studenten onderzoeken tijdens deze les wat de onderliggende waarden zijn van geluk. Dit onderzoeken zij voor verschillende doelgroepen.

In plaats dat studenten vanuit hun eigen ervaringen, vooroordelen en informatie die ze via internet kunnen vinden doelgroeponderzoek doen, zijn de studenten tijdens de les naar een verzorgingshuis gegaan om tijdens een ontbijtje echt in contact te komen met een doelgroep. Dit om te ervaren hoe het voor deze mensen is om te leven in een verzorgingshuis en echt contact met deze doelgroep te maken. Vanuit deze ervaringen gaan de studenten bekijken hoe ze het leven van deze doelgroep een stukje leuker kunnen maken. Make Someone Happy.

Ondanks dat studenten het in eerste instantie erg spannend en ongemakkelijk vonden waren ze uiteindelijk allemaal super enthousiast en hebben ze nu een veel levendiger beeld van deze doelgroep. Ook voelen de studenten zich ook meer betrokken bij de doelgroep. Bij het vak Creativity gaat het er ook om dat je iets doet wat niet altijd binnen jouw comfortzone ligt, je jouw patronen doorbreekt en anders leert kijken, denken en doen.

Lees meer over dit bezoek in dit artikel van het Eindhovens Dagblad