SintLucas Fotografie

Magazine opdracht voor fotografiestudenten

Kies een bestaand magazine wat je aanspreekt en vervang de complete fotografie in dit magazine door zelfgemaakte beelden. Derdejaars studenten van de opleiding fotografie zijn op dit moment druk bezig met deze uitdagende opdracht. Studenten Lara van den Broek en Matthijs Klaassen vertellen meer over deze creatieve opdracht.

Moodboards

In de fotografie van het magazine moesten een aantal onderdelen terugkomen namelijk: modefotografie, portretfotografie, foodfotografie en een fotoreportage. De studenten zijn, na het uitkiezen van het magazine, begonnen met het maken van een moodboard voor deze onderdelen. Een moodboard is een visualisatie van het concept, het idee. Lara: “Zelf heb ik voor deze opdracht het modetijdschrift ELLE gekozen omdat de sfeer van het magazine mij enorm aanspreekt. Ook vind ik de nette stijl en de frisse sfeer van het magazine aantrekkelijk.

Cover Elle

Samenwerken

“Om te beginnen heb ik goed naar de onderdelen gekeken die in het magazine geplaatst moesten worden. Hierbij heb ik nieuwe namen voor de onderwerpen in het magazine bedacht. Bij ieder onderwerp heb ik ideeën en foto’s bedacht en dit heb ik vervolgens uitgewerkt tot een concept. Zo ga ik voor het onderwerp fashion aan de slag met modefotografie en heb ik bij een zwembad verschillende kledingsets gefotografeerd. Voor het onderwerp beauty maak ik close-up foto’s van verschillende make-up looks.” Het model, de make-up, de styling en de locatie moeten studenten zelf verzorgen. Lara: “Hiervoor zoek ik vooral samenwerkingen op en kijk of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Zo maak ik productfoto’s voor een kapper en styled deze kapper het haar van mijn model.”

Luxe uitstraling

Ook Matthijs is druk bezig met de uitvoering van deze opdracht. Hij heeft als tijdschrift JFK Magazine gekozen. Matthijs: “Mijn voorkeur gaat uit naar commerciële fotografie. Vandaar dat ik ook het tijdschrift JFK Magazine gekozen heb. Het magazine heeft een stoere en luxe uitstraling. Op dit moment heb ik mijn foodfoto’s al klaar. Ik heb onder andere gekozen voor flatlays en heb foto’s gemaakt van brood, wijn en steaks. Ook hierin komt weer de luxe uitstraling naar voren. Voor de productfotografie heb luxe producten zoals een zonnebril en dankfles en kleding gefotografeerd. Deze foto’s heb ik op school in de fotostudio gemaakt.”

Veel vrijheid

Matthijs: “Ik vind dit echt een hele leuke opdracht, omdat je alles zelf kan invullen. Alles wat je maakt is zelf geregeld en bedacht. Het is ook een mooie manier om aan je portfolio te werken en om deze op te bouwen.” Ook Lara is erg enthousiast over de opdracht: “Doordat we voor deze opdracht wat langer de tijd hebben kan je shoots plannen zoals je dat zelf wil. Ook is het in deze coronatijd leuk en fijn om jezelf echt ergens op te kunnen focussen.”