Finale in Klokgebouw op 15 juni

Leerlingen in finale Vakkanjers

Het finaleproject voor Vakkanjers

Tweedejaars vmbo-leerlingen van SintLucas staan op woensdag 15 juni in de landelijke finale van Vakkanjers. Deze finale vindt plaats tijdens het Dutch Technology Festival in het Klokgebouw in Eindhoven. De deelnemers zijn afgelopen schooljaar uitgedaagd door het Van Gogh Museum en hun partner in Science ASML om de kleurrijke wereld van Vincent van Gogh binnen te stappen.

 

Slaapkamer

Op de foto hiernaast zie je het deelnemende finaleproject van SintLucasleerlingen Anne, Tinka, Elise en Sjuul. Het groepje heeft het schilderij 'De slaapkamer van Vincent van Gogh' tot leven gebracht. Sjuul: “Wij hebben een helemaal witte kamer gemaakt met 3D-geprinte meubels. Ook hebben we een projectie gemaakt die op de meubels schijnt. De projector is van hout en is op maat gemaakt met de lasersnijder." De jury, die tijdens de halve finale, de inzendingen beoordeelde had de volgende feedback: “Jullie hebben duidelijk veel werk gestoken in het onderzoek naar licht en kleur. De witte kamer is creatief en heel knap gebouwd. Maar waarom zou Vincent van Gogh experimenteren met verschillende kleuren en waarom past dit zo goed bij van Gogh. Probeer dat in de finale duidelijk te maken aan de jury.” De teams met de beste ideeën hebben zich geplaatst voor de landelijke finale op 15 juni tijdens het Dutch Technology Festival in Eindhoven. Hier pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury.

Leerlingen aan het werk
In aanloop naar de halve finale werden verschillende groepjes, die namens SintLucas deelnamen aan Vakkanjers, geïnterviewd over hun project. De video kun je bekijken via deze link. 

Finale
Op woensdag 15 juni vindt de finale van Vakkanjers plaats van 12.00 tot 12.30 uur het Klokgebouw in Eindhoven. Deze is live te volgen via deze link.

Over Vakkanjers
Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op de website van Vakkanjers.