Lang Leve Rembrandt

Kunstwerk Vera in Rijksmuseum

Vmbo-leerlinge Vera Verbakel hangt deze zomer met haar kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in het Rijksmuseum.

Vera Verbakel

Het portret dat eerstejaars vmbo-leerlinge Vera Verbakel maakte voor de Rembrandt-wedstrijd van het Rijksmuseum is deze zomer te zien in Amsterdam. Haar werk werd geselecteerd voor de expo ‘Lang Leve Rembrandt’ ter gelegenheid van het Rembrandtjaar. Van 15 juli tot en met 15 september kun je het portret van Vera en ruim vijfhonderd andere inzendingen gaan bekijken in het museum.

In het Lucas magazine, dat in april verscheen, vertelde Vera meer over haar werk: “Mijn moeder moedigde mij aan om mee te doen. Zo kon ik ook mijn skills upgraden.” Ze heeft het portret van meisje uit het verleden, in de stijl van Rembrandt, gecombineerd met een modern portret. “Achter de computer heb ik portretten uit die tijd opgezocht en die inspireerde mij tot dit idee. Na het maken van een schets ben ik begonnen en dat ging best wel vlot. Ik heb technieken geleerd die je kunt gebruiken voor de kwast en een andere voor het potlood. Door deze wedstrijd kan ik beter bedenken hoe ik een idee verzin en uitwerk.”

Vera Verbakel
Kunstwerk Vera in Rijksmuseum

Het werk van Vera (nr. 386) hangt sinds 15 juli in het Rijksmuseum in Amsterdam. Alle makers van de kunstwerken voor de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ waren uitgenodigd voor de opening. Helaas kon Vera daar niet bij zijn. Docente Willy van Eck ging in haar plaats en zag ‘Het meisje voor de 17de-eeuwse spiegel’ mooi hangen tussen de andere portretten.