SintLucas Podium- en evenemententechniek

"Ik wil van mijn hobby mijn beroep maken"

Moos Pennings is vanaf kleins af aan altijd al bezig met muziek. Het begon met het aansluiten van verschillende lampjes op muziek en gedurende de jaren is hij zichzelf meer gaan verdiepen in de wereld van licht en geluid. Toen hij na de middelbare school een vervolgopleiding mocht kiezen wist hij dat hij van zijn hobby zijn beroep wilde maken en koos voor de opleiding Podium- en evenemententechniek.

Praktijkgericht

Moos: “De opleiding Podium- en evenemententechniek is een praktijkgerichte opleiding en dat vind ik ook zo tof aan de opleiding. Je bent veel bezig met de opbouw van een podium en de bediening van geluids- en belichtingsinstallaties. Op school hebben we een eigen theaterzaal en studio. Hier oefenen wij onder begeleiding van docenten met licht en geluid.”

Stage-ervaring

Moos is momenteel derdejaarsstudent en loopt stage bij Merheim Audiovisueel in Boxtel. Hier voert hij verschillende projecten uit. Moos: “Deze week zijn wij bezig geweest met het installeren van een mobiele videoset voor een gemeenschapshuis. Deze videoset kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een online vergadering of online evenement. Ook ben ik een tijdje terug bezig geweest met het installeren van geluidsapparatuur bij klanten thuis. Op dit moment werken we i.v.m. het coronavirus ook veel met livestream. Zo hebben we in de Sint Petrusbasiliek apparatuur geïnstalleerd om livestreams mogelijk te maken. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan livestreams van begrafenissen en trouwerijen.”

Verschillende projecten

Niet alleen op stage is Moos met toffe projecten bezig, ook op school heeft hij een aantal mooie projecten mogen uitvoeren. Moos: “Bij het Parktheater hebben wij bijvoorbeeld meegewerkt aan het Kerstwintercircus. Dat was heel gaaf. Ook heb ik een hele tijd terug samen met acht klasgenoten meegeholpen met een festival hier in de buurt.”

Wil je meer weten over de opleiding Podium- en evenemententechniek? Bekijk dan de opleidingspagina.