SintLucas Ruimtelijk vormgeven

“Ik wil mensen graag meer milieubewust maken door middel van fotografie”

Be Aware By Lois Erprath

Een eigen fotorapportage maken. Dat is de droom van Lois Erprath, derdejaars student Vormgeven, product, ruimte en media (nu: Ruimtelijk vormgeven). Tijdens haar stage bij fotografe Cath Hermans werd deze droom werkelijkheid.

Het idee van Lois was om een fotorapportage van acht foto’s met als thema “Be Aware” te maken. De letterlijke rode draad in de fotorapportage is het milieu. Lois: “Ik wil mensen graag meer milieubewust maken door middel van fotografie”. Zo hebben de bomen die gekapt moeten worden op de foto een rode markering en is het koeien oormerk wat op de foto’s te zien is rood gekleurd.

Lois heeft niet alleen de fotografie verzorgd, maar ook de kleding zelf gemaakt, de styling zelf gedaan en het haar en de make-up van het model gedaan! “Op de ochtend van de shoot kreeg ik een telefoontje van de visagiste met het nieuws dat ze niet meer kon komen. Hierdoor moest ik last-minute alles zelf doen en regelen. Dit was een hele uitdaging!” aldus Lois. Hierdoor kon een geplande foto niet meer doorgaan, maar ondanks deze tegenvaller zijn de foto’s veel mooier geworden dan Lois vooraf had gedacht. Lois was zelf zo trots op de foto’s dat ze besloot deze foto’s naar verschillende fotografie websites te mailen. En met succes: de website Kaltbult heeft haar foto’s online geplaatst! Lois: “Ik heb ontzettend veel van deze stage geleerd, maar het belangrijkste wat ik geleerd heb is toch wel hoeveel werk het is om een hele fotoshoot zelfstandig te organiseren. Er komt superveel bij kijken.”

“ Lois: “Ik heb ontzettend veel van deze stage geleerd."”